חשק מיני בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 01.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נגה
עזרה בבקשה):
01.08.2011 • 14:07

ד"ר חסון שלום,
יש לי בעיה ואני אובדת עצות. חבר שלי(30) ואני(23) ביחד כבר חצי שנה. בגדול אני יכולה לאמר שטוב לנו ביחד, אנחנו משתפים אחד את השני בהכל, הזוגיות טובה. כמובן שיש עליות ומורדות, שקשורות בעיקר לתקופות( יש לו תקופות לחץ מאד גדולות בלימודים ובעבודה) אבל אנחנו עוברים אותם. אני מאד אוהבת אותו ויודעת שגם הוא מאד אוהב אותי. אלא מה. בהתחלה כשהתחלנו לצאת, הוא לא יכל לעזוב אותי. כל הזמן היה מחבק ומנשק והיינו שוכבים הרבה לפחות פעם ביומיים. בתקופה האחרונה, ויכול להיות שזה קשור ללחץ שהיה לו( ולא נראה לי כי הוא כבר עבר וכלום לא השתנה) תדירות הסקס ירדה לפעם בשבוע, ואני מרגישה שזה במגמת ירידה.אני רוצה לציין שכשכבר אנחנו כן שוכבים הסקס טוב, ואין לו בעיות תפקוד או משהו כזה. אני מבינה שיש דבר כזה שנקרא התאמה מינית, ולהפתעתי גיליתי שישנם גברים ממש לא חרמנים, אבל, העניין מאד פוגע בדימוי העצמי שלי כי זה גורם לי להיכנס לסרטים של: "האם אני לא מושכת מספיק" או "מה לא בסדר". כשדיברתי איתו על זה הוא אמר שזה עניין של תקופות-פחות לחץ או יותר, או בכלל, שכמו שפעם הייתה תקופה ששכבנו יותר אז עכשיו פחות ומה הביג דיל. פעם אחרת אמר שהוא לא גבר מידי חרמן, ואף רמז שאולי אני חרמנית יתר על המידה ולכן זה לא מספק אותי. נעלבתי מאחר וזה אפילו לא העניין, זה לא הסקס עצמו בעיני אלא כל מה שמסביב. ואת זה הוא לא מבין. אני רוצה לציין שמעולם לא הייתה לי בעיה כזו עם גברים לפניו, האקס שלי רצה כל הזמן. מה אני יעשה? האם בגלל זה מוותרים על קשר? אני רוצה להוסיף שאני מאד מאד אוהבת אותו ולא רואה את החיים שלי בלעדיו. חוץ מהבעיה הנ"ל הכל בסדר. מה אתה חושב??תודה רבה רבה מראש!!!

ד"ר אורן חסון
להיות אינטימיים
02.08.2011 • 23:11

נגה יקרה,
אכן יש הבדלים בין גברים לגברים בעניין הזה. וכאשר זה כך, לחץ משפיע באמת. תחילת קשר, מה לעשות, מעלה את הריגושים, ובהמשך טבעי שזה פחות.קחי בחשבון שכנראה תהיינה תקופות שבהן הוא ירצה יותר ממך. כי יהיו לך לחצים, הריונות, לידות, הנקה ועוד, שעלולים להשפיע על החשק המיני. החדשות הפחות טובות הן שאם את לוקחת את זה לשאלה אם הוא אוהב אותך או נמשך אליך, ובמילים אחרות, להזין חרדות כי את מחפשת סימנים, כל העניין עלול להגיע לבעיות גם אצלך וגם אצלו. במלים אחרות, הסקס יהפוך להיות "סיפור". אם הסקס עצמו אינו העניין, נגה, נסו להיות אינטימיים כשאפשר, ולא בהכרח מיניים. אם תצליחו להרשות לעצמכם להיות .

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083