ערעור המציאות בזוגיות - מה לעשות?
בערה
כעסים
⌄
ד"ר חסון שלום,
אני רוצה לספר לך על בעירה נוראית וכעסים פנימיים בלתי נשלטים במערכת נישואים בת 23 שנים.מחשבות רבות על סיום הקשר וקיום חיים חדשים, תגובות קיצוניות לארועים בלתי קיצוניים.תחושת עצבות מתמשכת ומחשבות רעות על בן זוג שלא מתכוון להרע לי.שום ניסיון לקדם את הזוגיות, ולהיפך- התייחסות גרועה לכל הערה ופתיחה במלחמה בכל החזיתות (נכון- ההערות שלו לא נאמרות בנועם) .תחושה שתמיד צריכה לגונן על עצמאותי ועל חופש הביטוי והעשייה. לא יודעת להגיב נכון וללא מלחמה בכל מצב שהוא מנסה להעיר לי או לתקן אותי.בכל סיטואציה הכי פשוטה באות מיד מחשבות רעות והראש מיד עובד על סיום הקשר.יודעת שלא כך בונים נישואים, אבל מתכנסת בתוך תוכי והוא בתוך תוכו ועושים ברוגז לשבוע- שבועיים. בדרך כלל מתחילים לדבר לאחר התקופה הזאת לאחר שהכעס הגדול חולף, אבל אצלי המשקעים... עמוקים...פוחדת לאבד את השפיות, אבל עם זאת גם פוחדת להודות שהשפיות כבר רחוקה ממני.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
אבדן הקשר עם המציאות
⌄
בערה יקרה,
אתם לא אדישים זה לזו, אלא סופר רגישים זה לזו, מה שמקצין את התגובות שלכם (שלך?). לכו לייעוץ זוגי. את מרגישה שאת מאבדת את השפיות, מה שאומר הוא שאת מרגישה חוסר יציבות זוגי, ואולי בעקבות זה אישי, מאד גדול, ואת זקוקה לעזרה. ייעוץ זוגי יכול לתת לך את זה, כי את זקוקה לנקודת מבט חיצונית, ולגשר בינך לבין האיש שלך. אני מעריך שייתכן מאד שהתגובות שלך הן תוצאה של ערעור במשך שנים שאישך מערער את קנה המידה שלך, ואת הקשר שאת מרגישה עם המציאות, עד שאת לא תמיד יודעת מה נכון ומה לא. לכן חשוב ייעוץ זוגי, כדי לבחון את ההבטים האלה גם כן. והקפידי שחלק מן הפגישות יהיה בנפרד.
בערה
אבדן הקשר עם המציאות
⌄
תודה לתשובתך דר" חסון.ככל הנראה לא נוכל לטפל בבעיה ע"י ייעוץ, מאחר ובעלי לא מוכן לגשת לייעוץ זוגי. פעמים רבות לאורך שנים היצעתי שניגש, אך הוא מסרב בתוקף וטוען שאין שום בעיה ושאני מנפחת את העניינים.אפילו אמרתי לו לאחרונה תוך כדי מריבה שאני בדיכאון, והתגובה היתה "לכי תקחי כדורים, תיכף תגידי שצריך פסיכולוג".אני חושבת שאלך לייעוץ לבדי, אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה, כי הוא קפדן בענייני הכסף ולא יסכים שאני אבזבז על שיחות ייעוץ.שנים שהמצבים האלה חוזרים על עצמם, שנים של עליות איטיות וירידות חדות במערכת היחסים ביננו, וכפי שאמרת גם רגישות יתר של שנינו. כנראה שנגזר עלי לחיות כך את המשך חיי עד המוות. אולי עשיתי משהו רע פעם ולכן אני מסכימה לקבל עלי את העונש.מי יידע?
ד"ר אורן חסון
לא לוותר
⌄
בערה יקרה,
אל תוותרי. לכי קודם כל לקופת חולים. אז זה ייקח קצת זמן עד שיגיע התור שלך, אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם. הטיפול שם זול באופן משמעותי, ולא צריכה להיות לך בעיה ללכת לשם. שנית, כשאת במצב קשה, נסי ארגוני תמיכה אחרים.http://www.eran.org.il/main.asphttp://www.no2violence.co.il/Addresses.htm