פערים בתקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 18.01.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יפית
נשואה ומיואשתתת
18.01.2012 • 13:32

אורן שלום!!!!אני נשואה מעל שנתיים .יש משהו בהתנהגות של בעלי כלפיי שאני לא יכולה לסבול לא יודעת אייך להתמודד או אייך להגיב כי פשוט אני נפגעת מאוד ובוכה או מתעצבנת ובאמת חושבת שהוא לא צודק וזה חוזר על עצמו.אתן לך דוגמא: אני יכולה לומר לו משהו או לשתף אותו במשהו שסיפרו לי או הרגשה מסויימת שלי והוא עונה לי : מיותר שתגידי את זה... זה לא כזה חשוב.... או לא מעניין ושולי... ואני ממש נפגעת מזה ולוקחת ללב כי באמת לא עשיתי לו שום דבר רע ואני לא באיזה ראיון עבודה וזכותי להגיד מה שנראה לי .דוגמא נוספת: אמרתי לו שאני מזה רוצה ללכת לבקר חברה שהרבה זמן לא הייתי אצלה אז הוא עונה לי: אז תלכי כבר נמאס לי לשמוע את זה,אני נפגעת ושואלת למה את עונה ככה אז הוא אומר: כי אני לא אוהב אנשים שמדברים ולא עושים.... כמה פעמים אפשר לחזור על זה....פשוט הגעתי למצב איתו שאני בוררת את מילותיי מה לומר ומה לא!אני מיואשת.בוכה ונפגעת מאוד כי דברים שאני לא בסדר אני יודעת שלא ומנסה לתקן פה לעזאזל מה יש לי לתקן בעצמי לא פגעתי בו ולא עשיתי שום דבר רע!!!עזור לייי!!!!!!!!!!!!!!!

ד"ר אורן חסון
תקשורת לא קלה
18.01.2012 • 13:54

יפית יקרה,
יש ביניכם פערים בתקשורת. הם טיפוסיים לפערים שבין גברים לנשים, אבל כפי שאת מבינה, מכיוון שלא כל הגברים אותו הדבר ולא כל הנשים אותו הדבר, יש לכם את הפער הייחודי לכם. את צריכה "לדבר על זה" כדי להחליט, והוא "מתעייף" מזה מוקדם מדי בשבילך. אני מניח שזה חלק מהפער ביניכם, אבל החלק הבולט יותר. צריך להבין טוב יותר מדוע הוא קיים, ומדוע מה שאת אומרת או האופן שבו את אומרת זאת קשה לו. בסופו של דבר, זה משהו ששייך לשניכם. אפשר לגשר על הפער הזה, רק צריך ללמוד איך. כלומר, גם איך תלמדי איך לומר דברים כך שיהיו לו קלים יותר לשמיעה ולהקשבה מבלי שתרגישי שאת "הולכת על קליפות ביצים", וגם איך ליצור אצלו הקשבה.אני מפנה אותך למאמר שלי עליעוץ זוגי לזוגות צעירים, אבל זו רק אופציה אחת. האופציה השניה היא ללכת לבד, כי יתכן מאד שאת יכולה לגרום לו להקשיב מבלי שהוא יבין בעצמו מה השתנה.קראי את המאמר. הוא נותן ניתוח טוב של הקשיים של זוגות צעירים, וגם של החששות שלהם בתחילת הקשר הן מהקשר עצמו, כאשר הם נשארים בו למרות הקשיים, והן מהטיפול בקשיים שיש בו.ראי גם את ההתכתבות ביני לבין שרית, שאלה מתחת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יפית
תקשורת לא קלה
18.01.2012 • 14:19

ראשית אני מודה לך מקרב לב על ההתייחסות.אעשה מה שייעצת בתקווה שזה אפתור ואקח את דברייך לתשומת ליבי.תודה לך!!!

ד"ר אורן חסון
בהצלחה!
19.01.2012 • 20:37
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083