זוגיות צעירה: קושי ופתרונות
רותם
מצב קשה!
⌄
שלום,
אני רותם בת 21 מהדרום,בזמן הצבא הכרתי בחור מדהים,הקשר בינינו התחיל כידידים טובים, ואחרי כמה חודשים הפכנו לזוג,היינו ביחד מיום ראשון עד חמישי בלי סוף.... רבנו,אהבנו, צחקנו, ובמיוחד היינו מאושרים כ"כ .. עד שהגיע החודש בו אני צריכה להתשחרר מהשירות הצבאי, היינו מאוד מבולבלים וכואבים.... מהסיבה הלא קלה, שאני גרה בדרום והוא בצפון(חיפה), לא ידענו מה יהיה איתנו, עד שהגענו להחלטה שאנחנו ממשיכים להיות ביחד כי האהבה היא גדולה באמת.... ואנחנו נשרוד.. וכך היה, כל חמישי הוא היה בא לישון אצלי ובשישי הולך, ובראשון הוא היה עובר אצלי ואז ממשיך לבסיס או שהוא היה בא אליי באמצע שבוע, וככה שרדנו עד לשחרור שלו, בשחרור שלו הבנו שהמצב לא טוב... מכיוון שהמשפחה שלי מקבלת אותו, אבל למשפחה שלו קצת יותר קשה.... בתחילת הקשר הם לא הכירו אותי, אבל כיום -נכון להיום, הם מכירים אותי ומעריכים אותי, אבל עדיין אין לנו אפשרות להיות ביחד סוף שבוע, נכון לעכשיו כי הוא עובד ועושה פסיכומטרי... וגם אני עובדת.. ומאוד קשה לנו למצוא ימים מתאימים להיפגש... אנחנו מבינים שמאוד קשה לנהל ככה זוגיות במרחק כזה, אבל אנחנו פועלים מתוך רגשות, הוא הגבר הראשון שהתאהבתי בו, הוא הסקס הראשון שלי, הגבר הראשון שהכיר את ההורים שלי... אנחנו אוהבים מאוד, ובקשר מאוד טוב... אנחנו נפגשים פעם בשבועיים, וזה מובן שזה קצת לא הגיוני ומאוד מסובך.... חשבנו לגור ביחד.. אבל ההורים של שנינו עדיין מתנגדים... אני לא יודעת מה לעשות!!! אני בלי מצב רוח.. כי אנחנו אוהבים מאוד, אבל לא מצליחים לגשר על המרחק...!! היו תקופות שכן הצלחנו אבל נכון לתקופה הזאת בקשר שלנו, זה מאוד מסובך..אשמח לקבל תשובות ועצות..תודה רבה ,רותם
ד"ר אורן חסון
מחיר צמצום המרחק
⌄
רותם יקרה,
זה מאד מסובך. את צודקת. ושניכם צעירים בתחילת הדרך, עדיין תלויים בהורים, ועדיין לא יודעים וגם לא יכולים להיות עצמאיים מספיק. והשיקולים מורכבים – מצד אחד הרצון להיות ביחד, ומנגד ההורים שרוצים אתכם אצלם, וגם הצרכים האישיים שלכם, בתחילת הדרךהמקצועית והעצמאית שלכם, שאני מניח שההורים רואים גם זאת ולא רוצים שתוותרו על זה – לא על לימודים ולא על בניית עצמאות. ויש בזה מידה רבה של צדק, כי אף אחד לא מבטיח לך שהזוגיות הזו תתקיים לנצח, למרות התחושה החזקה שכן, אבל העצמאות וההתפתחות שלך יהיו איתך לתמיד, עם כל זוגיות שתגיעי אליה. לכן זה מסובך.פתרון פלאים שיצליח לצמצם את המרחק אין לי. אתם יכולים להחליט לגור ביחד, אבל עם מחירים שאני לא חושב שהם נכונים לכם לשלם אותם כרגע, ואתם מנסים לנווט בין הצרכים השונים שלכם. אני מקווה שתצליחו, אבל זה באמת לא קל. ואם תעברו את הכל והאהבה שלכם תישאר כפי שהיא, אז יש לה סיכוי להחזיק מעמד יותר זמן.