טיפול רגשי: התמודדות עם כעסים ואמוציות

תאריך פנייה: 18.01.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שרית
תקשורת לא מכבדת
18.01.2012 • 01:01

שלום רב.
אני נשואה כמעט 3 שנים + תינוק, בעלי ואני הכרנו לפני 7 שנים.עוד מלפני החתונה התקשיתי לשמור על טון ושפה מכבדת בזמן ויכוח עם בעלי. בכל זמן שמתעורר קונפליקט או אפילו סתם אם בעלי לא רוצה לעשות בדיוק מה שאני מצפה אני גועשת בתוכי ומתבטאת באופן פוגעני ביותר. אני מנסה להחזיק את המילים ולנשום עמוק, אבל הכעס גדול גם כשהנושא עליו מתווכחים לא בעל חשיבות עליונה. אני אדם ביקורתי וגדלתי באווירה קשה וביקורתית. אני מנסה להשתחרר מתחושות הילדות שלי ולהנות מחיי אך לא מצליחה. בעלי מקסים ומנסה "להחליק" את הבעיה שלי, אבל הדרך שלו היא ע"י התעלמות הימנעות מנושא הויכוח ולא פתירתו וזה רק משגע אותי יותר. איך אוכל לעבוד על עצמי ברמה הרגשית כדי שלא אעליב את האדם הקרוב אלי ביותר? אני כבר מיואשת.....

ד"ר אורן חסון
התמודדות עם עצמות רגשיות
18.01.2012 • 11:59

שרית יקרה,
מאד חשוב מה שאת כותבת. מאד. כי את לוקחת אחריות, וזה שלב ראשון וחיוני לפתרון. יש לך בן זוג עם הרבה אורך רוח לדברייך, ומגיע לו שתפתרי את העניין, ועוד יותר מגיע לך לפתור את העניין. את צריכה לטפל בזה, ורצוי באופן מקצועי. אם את באזור גוש דן, את מוזמנת ליצור איתי קשר. עבדתי הרבה ובהצלחה עם אנשים על ניהול כעסים, וכיבוש אמוציות. את מזהה נכון גם את הקושי – שכל נושא בדיון הופך להיות עם חשיבות עליונה במעלה, במקום להחליט על מה להילחם וכמה, לפי מידת החשיבות שלהם. אמנם זה רק הסימפטום ולא הגורם, אבל גם ההבנה הזו היא חלק מהתהליך. לא קל להתרגל אחרת, אבל אפשרי.חשוב שתעשי זאת עם ליווי מקצועי כי את צריכה תהליך שתאמיני בו, ושלא תתייאשי מעצמך בדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרית
ליווי מקצועי
18.01.2012 • 12:16

שלום
אורן, ותודה על תשובתך.אני רוצה לעבוד על עצמי כי ברור לי שלא בעלי הוא הבעיה. אובייקטיבית אני יודעת שאסור לי לוותר עליו למרות הקושי כי זה לא יפתור דבר, אלא להפך.אני סטודנטית, לא עובדת (לא נותר זמן), ולא יכולה להרשות לעצמי טיפול יקר ללא סבסוד של קופ"ח. האם יש דרך כזו? אני מאזור המרכז.

ד"ר אורן חסון
אולי אוכל לעזור בכל זאת
18.01.2012 • 13:51

טלפני אלי, ונראה אם ואיך אוכל לסייע לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083