פערים בתפיסת עולם בזוגיות
לי
ילדות שנגררת להווה שלנו
⌄
אני ובן זוגי בסביבות גיל 30 אנחנו אמורים להתחתן אבל משהו אצלו מטריד אותי מאוד. הוא סבל מאלימות בהיותו ילד (אבא אלים)ובכלל היה ילד בעייתי מאוד(עבר מספר בתי ספר), אחרי הצבא הוא התמתן, למד מקצוע נחשב והשאיר את העבר מאחור, העניין הוא שאני רואה אצלו סימנים לא טובים שאולי מופיעים בגלל העבר שלו, השבוע הוא עשה משהו לא לעניין, אני הרמתי את הכל וכתוצאה מכך הוא סגר לי את הפה עם היד שלו, זו הפעם השלישית שזה קורה בחצי שנה האחרונה ורק עכשיו נזכרתי לומר לו שאם הוא יעשה זאת פעם אחת נוספת אני כבר לא אוכל לסלוח. הוא אמר שהוא נבוך שהוא לעולם לא ירים עליי יד וכו...(יש לו בכל מקרה נטייה ברורה לאגרסיביות), ב. הבחור פשוט נהנה להבהיל אותי כמו ילד קטן, למרות שהוא יודע שאני גם ככה חרדתית, ג. הוא די אדיש...כלומר, אתמול שאלתי אותו מה זה יעשה לו אם החתולה שלנו תמות אז הוא אמר שזה לא יהיה לו נעים אזל גם לא מיודע מה קשה ואז הוא איכשהו שם את זה באותו מקום עם המוות של אמא שלו ואז הוא אמר בעצמו שזה לא אותו דבר...כאילו שום דבר לא יכול לגרום לו להרגיש באמת...ואני אשם שמרגיש המון ואני לא יודעת אם אפשר להתסתדר כך או שחלק ממה שכתבתי פתיר בכלל למרות שאת המשפט "אני אשתדל" נשמע ללא הרף. (ויש דברים שהוא אכן משנה אבל זה לא מספיק..) מה אני בסך הל מבקשת יחס בסיסי מכבד? גם זה יותר מדי לבקש?
ד"ר אורן חסון
שיפור הבנה הדדית?
⌄
לי יקרה,
יש ביניכם פערים משמעותיים בתפיסת העולם, ואולי גם בתפיסתכם זה את זו. בשל החרדות שלך, נדמה לי שאתם עלולים להגיע מהר מדי למריבות בהמשך. תמיד תבחני אותו ותמיד תחפשי את מה שמתאים לתדמית הלא טובה שלו בעינייך, מה שמחריד אותך בכל פעם מחדש, ויעורר מריבה. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי כדי ללמוד להבין טוב יותר זה את זו.