ידידות וזוגיות: איך זה משפיע?

תאריך פנייה: 28.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גל
חבר קנאי בצורה יוצאת דופן
28.04.2011 • 20:05

חבר שלי ואני כבר שנה וחצי ביחד (הכרות של 3 שנים) במצטבר חשוב לציין וזאת עקב מספר פרידות שנובעות בגלל אותה בעיה מרכזית:קנאהאני אתחיל מרקע עליי- אני בתור בחורה, אין לי כמעט חברות בנות, מאז ומעולם הייתי טומבוי מוקפת בחברים בנים, נוסעת בסקייטבורד, גולשת ועוסקת בערך בכל תחביב שהוא לא נשי.מכאן נובע שכל פעילות שלא נוגעת בחבר שלי מתבצעם עם חברים אחרים, אפלטוני לחלוטין.רקע על חבר שלי- הוא בא מבית עשיר, הורים גרושים, בן יחיד אפשר להגיד( ישנם אחים חורגים), די מפונק אבל מאוד מאוד עצמאי, שרגיל לקבל כל מה שהוא רוצה וקשה לו לסבול דברים בשקט. הגזמתי קצת, אבל בקווים כללים הכל די נכון.הזוגיות שלנו מדהימה, אנחנו מתכננים עתיד משותף, הוא בן 25 ואני 23. אהבת חיי ואני לא רואה את חיי מתנהלים שלא איתו.אבל, ופה מגיעה הבעיה הרצינית שמאיימת על הקשר שלנו שוב ושוב.חבר שלי הוא בחור עסוק שתמיד מוצא איך למלא את היום שלו בכל מיני תעסוקות, אם זה סידורים, עבודה, לימודים וכו' ומכאן לרוב אנחנו נפגשים כשלו יש זמןכשהוא עסוק אני מוצאת לעצמי תעסוקות משלי, וזה לרוב להפגש עם חברים, ידידים.מה קורה כשאני מספרת לו על זה? הוא מקנא ונעלב ולא מוכן לדבר או להבין.אני לא חושבת שהבעיה היא בי כי בסה"כ אלה הם חיי וחברים שלי מאז הילדות והרבה לפני שידעתי על קיומו, כמו שאני לא אומרת לו מה דעתי על חבריו ועם מי עליו להסתובב, מי הוא שיגיד לי?אני כן מבינה מאיפה נובעת הקנאה שלו, לחלוטין כן, ולא משנה כמה ניסיתי לדבר איתו על זה, הוא לא מבין, הוא לא מקשיב ולא מוכן לקבל את העובדה שאין מה לעשות ואני לא אוותר על החברים שלי בשבילו.הבעיה הזאת כל פעם יוצרת מתחים חדשים ושקעים בקשר שלנו ולא נותת לי להתנהג בחופשיות, אני מסתובבת עם מצפון כשאין לי למה...הוא יודע כמה אני אוהבת אותו וכמה אני נאמנה לו ואני אומרת לו את זה לא אחת, והוא עדיין לא מוכן לקבל את זה שאני מסתובבת עם אחרים (וזה קורה רק כשהוא לא יכול להסתובב איתי לרוב, שזו גם הקרבה מבחינתי) אני אובדת עצות מוחלטת...אשמח להתחייסות ודעות...תודה רבה מראשגל.

ד"ר אורן חסון
מעגל הידידות
29.04.2011 • 15:56

גל יקרה,
ניסיתי לחשוב לרגע מה היה קורה לו הוא היה עתיר ידידות, ומגיע מנקודת מוצא זאת לזוגיות, ואיך היית מרגישה. אבל זה לא בדיוק אותו הדבר. אולי משהו דומה יותר היה לו הוא היה עוסק בשעות הפנאי שלו בנושאים כמו אופנה או צילום אופנה (שעות הפנאי, לא עבודה), ומכאן שהרשת החברתית שלו היתה בעיקר נשים. למשל. נסי ליצור את ההקבלה הזו, ולראות איך היית מסתדרת עם זה, כשלב ראשון בחשיבה, והיכן היית רוצה שיעשה פשרות, אם בכלל.אולי יש לו גם כמה סימנים שמבחינתו מעידים על עניינים ש"אינם תקינים" בינך לבין כמה מאותם ידידים שלך, שלא סיפרת עליהם. עם זאת, מאד סביר שהוא אינו בטוח בעצמו מספיק, ואולי דווקא בגלל שאת נמצאת בחברת גברים ספורטיביים, שנראים לו אולי מוצלחים ממנו בעינייך, ולכן אינו בטוח באהבה שלך, בלי קשר למה שתאמרי לו.האם תוכלי לקרב אותו אל אותם חברים? כלומר, יתכן שאם גם הוא ייכנס למעגל הידידות, הוא ירגיש בטוח יותר. חשבי על כל אלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083