טוטליות בקשר: ביטחון מול מרחב

תאריך פנייה: 28.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
איבוד האמונה
28.04.2011 • 13:57

שלום רב,
רציתי לשתף את אשר על ליבי ואולי תוכל להאיר את עיניי מה קורה לי.סיימתי לפני כשנתיים קשר של שנה וקצת. אהבה גדולה אך היא הפכה לאהבה של לחצים, מן חוסר כבוד מהבן זוג שפתאום באמצע מריבה קם והולך . גבר פרמיטיבי שהתחיל לסגור אותי ,אני בחורה עם שמחת חיים ונאמנה מאד. כנראה הרגעים שהוא היה קם והולך כשהיינו רבים זה היה מחזיר אותי לגירושיי הוריי.הקשר נגמר אך השאיר בי צלקות של חוסר אמונה,היום אני בקשר עם גבר מקסים איש טוב שמכבד אותי, מקשיב לי, ואני אוהבת אותו. אך לא אהבה משוגעת כמו שהיה לי לבחור ההוא. אני מרגישה שאיני יכולה שיהקשר יתנהל ללא אש, יש לי ספקות תמיד אני מבולבלת ,רוצה תמיד שיספר לי דברים (שאולי איני צריכה לדעת) כמו אסיות שמתקשרות וכו'. העיקר התחושה של להיות בשליטה ושלא יסתירו ממני כלום. זה מתסכל אותי ןואני מתסכלת את האיש שלי.מדוע איני יכולה להנות מקשר נורמאלי סוף סוף, קשר בריא וטוב. מדוע תמיד אני חייבת להכניס אש, שאלות, שליטה, וכו'.האם השקט שיכול להיות בריא זה סימן ל- "מוות" בישבילי .מתה אני צריכה לעשות כדי לסמוך, לאהבו בשקט ובטוב ולדעת גם שיש קשרים בריאים שיכולים לנוע נכון? אני רוצה תמיד לתת לו תחושה שהוא יכול לאבד אותי כדי להרגיש שווה וחשובה בעינייו! נ-ב אני בחורה בת 27 נראת טוב מלומדת ויש לי בטחון עצמי .כשעוברת ברחוב, עבודה לא מחפשת שיסתכלו עליי או יגיבו אליי דיי מחוברת לעצמי ורוצה רק את האיש שלי . אז מדוע כל זה קורה ?האקס שבר לי דברים ? או אולי אפילו גירושיי הוריי שייסתימו בטו אך עזיבת האב שברה לי משהו ? מפחדת שעוד מסגרת אחרי האקס שננתי בו אמון גם נשבר האם כבר בתת מודע מרגישה שאסור להתקרב ולתת בטחון?

ד"ר אורן חסון
טוטליות וביטחון בולט
29.04.2011 • 15:54

אנונימית יקרה,
מסיבות שונות שלך, גנים והסטוריה, זה לא משנה כרגע, ה"טוטליות" שהיתה לך בקשר הראשון מתאימה לך יותר, כי היא נותנת לך ביטחוןבולטשרוצים אותך. מצד שני, טוטליות כזו מגיעה לעיתים קרובות עם תג מחיר. כלומר, שהמאפיין העיקרי של האהבה הוא הרצון להיות ביחד, עם דגש קטן יותר על כיבוד רצונו וצרכיו של הצד השני, והקשב למה שעושה לו או לה טוב.עכשיו יש לך את ההיפך. גבר שמקשיב למה שעושה לך טוב, ומכבד אותך וגם, ואולי לכן, נותן לך ספייס, ונוהג בך כפי שהוא רוצה שתנהגי בו. זה לא שהוא לא רוצה אותך, אבל בהיותו נותן לך מרחב, את מרגישה זאת פחות, וכשזה שונה ממה שאת "מרגישה", כלומר, מהמרכיב הרגשי שלך שדורש בטחוןבולט, את בודקת ובודקת.אם תתקשי להסתדר עם זה, ובכל זאת תרצי את הגבר שיודע לתת לך אהבה שמאוזנת אחרת מכפי שהיה לך בעבר, לכי לטיפול, פרטני או זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083