פערים בידע ובקליטה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 30.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
פער אינטלקטואלי
01.05.2011 • 00:16

ד"ר שלום ,אני לא יודעת כמה תוכל לעזור לי אך מאחר ואינני מצליחה לקבל החלטה אודה לכל עזרה שתוכל לתת לי .אני בחורה שמתקרבת לגיל 32 . חוויתי מספיק קשרים בחיי , וכבר זמן רב אני מחפשת כמו שאומרים את האחד . הבחורים שיצאתי איתם עד היום היו אולי שונים באופיים אך דבר אחד היה משותף לכולם , כולם היו משכילים מאד , חכמים מאד כי זו תכונה שמאז ומתמיד נמשכתי אליה ולא חשבתי שאי פעם אתפשר עליה . אני מאד אוהבת שיחות מעניינות , נהנית ללמוד מבן זוגי כפי שגם אני עצמי עושה . גם לי יש ידע נרחב בהרבה תחומים מהשכלה פורמלית ולא פורמלית . לפני מס' שבועות הכרתי בחור דרך אתר היכרויות כבר בשיחה דרך האתר עוד לפני שעברנו לטלפון הרגשתי שאין פה מישהו בעל ידע נרחב במיוחד בלשון המעטה , לכן לא נתתי את הטלפון שלי ולקחתי את שלו שיהיה... יצאתי עם מישהו אחר ולאחר שהקשר לא צלח , כמין רצון לעבור מהר הלאה צלצלתי לאותו בחור . יצאנו מספר פעמים ואנו מדברים הרבה בטלפון ואכן מה שהרגשתי בשיחה דרך האתר זה גם מה שהמשיך לקרות בשיחות הטלפוניות ובמפגשים . הבחור לא למד לימודים פורמלים מעבר לכמה קורסים , חסר ידע בהמון תחומים והכי נוראיות מבחינתי הן שגיאות העברית שלו שאני מתקנת בכל משפט שני (יש לציין שהוא מקבל את זה בהמון אהבה...) . העניין הוא שהוא בחור נורא מתוק , ויש בו המון תכונות מקסימות וחשובות כמו חום ורגישות . שלא יובן לא נכון , הבחור אינו טיפש אבל הידע שלו בהמון דברים מאד מצומצם וקשה לי עם זה . אפילו אנגלית הוא לא מבין ואני שחלק מהשיחה הטבעית שלי היא לזרוק פה ושם משפטים באנגלית מוצאת את עצמי הרבה פעמים משנה את דרך הדיבור שלי כדי שהוא יבין . גם בעברית אני משתדלת לא לדבר בשפה גבוהה מדי כי כבר נתקלתי לא פעם בעיניי עגל מצידו... אני מנסה לחשוב קדימה ולהחליט עד כמה העניין הזה הוא קריטי מבחינתי . אני חוששת להשתעמם בשלב מסויים , שדברים קטנים שהוא לא יודע היום יוציאו אותי מדעתי בעתיד . מצד שני יש בו דברים שהלוואי והיו בכל החכמים האלה שהכרתי בעברי . מה אתה חושב ?...

ד"ר אורן חסון
פערים, סיבות, והציפיות מעצמך
01.05.2011 • 20:59

מיכל יקרה,
חלק מהסימנים שדיברת עליהם לגביו, ראיתי באנשים דיסלקטיים, כך שיתכן שזו הסיבה המקורית, ולא בהכרח יכולת אינטלקטואלית בכל הבט אחר. האם הוא נבדק? לא קל להפריד בין הדברים כשמסתכלים מהצד, אבל אולי לכן את רואה פער אצלו בין ידע בדברים שונים, ובין הידע לבין יכולת הקליטה שלו (והרי אמרת שאינו טיפש). ובכל מקרה, השאלה היא בעיקר שאלה שאת צריכה להפנות לעצמך, מיכל: האם את מסוגלת לקבל זאת לאורך זמן? ובכלל זה גם, כן, התדמית שהוא יוצר בעיני אחרים, ולכן התדמית שאת נושאת איתך כשאת הולכת איתו בחוגי חברים ומשפחה. האם תהיי מסוגלת להפריד בין מרכיבי האינטליגנציה הקוגניטיבית שלו, וליהנות מאלו שיש לו, ובינם לבין האינטליגנציה הרגשית שלו, וליהנות ממנה, וללמוד להניח לכל היתר? – אלו שאלות שתצטרכי לשאול את עצמך. ויתכן שהכיוונים שנתתי לך כאן, יעזרו לך להבין אותו, ואולי גם אם יש לך אפשרות ויכולת לקבל אותו כאדם מורכב, על יתרונותיו וחולשותיו, שיוכל להיות לך שותף לחיים, או שתביני שיש מרכיבים בבן זוג שלא תוכלי לוותר עליהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083