טיפול בזוגיות: ריחוק רגשי ופתרונות

תאריך פנייה: 01.05.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
עדן
צער
01.05.2011 • 11:00

שלום
רציתי להתייעץ ולשאול. אני במערכת זוגית ארוכה בה היו בעיות במשך השנים. בעייה מרכזית היא ביקורתיות קשה מצד בעלי.היה משבר חריף לפני כארבע שנים והיה נראה כי התגברנו, גם אם הביקורתיות לא פסקה, היחסים הם כמו גלים פעם למעלה פעם למטה יש זמנים טובים. אך בחודש האחרון יש חזרה לביקורתיות הרסנית שגורמת לסבל רב.בעלי מאשים אתוי בחוסר אהבה ובגלל זה הוא אומלל נורא ולא מאושר, חוסר תפקוד בבית, ויש לו רשימה ארוכה מאוד של טענות, בשבוע האחרון הוא ביקש ממני ללכת לפסיכולוג כדי לטפל בנכות הריגשית שלי על פי דבריו, בנוסף הוא קר כקרח לא נותן שאגש אליו לחיבוק או נשיקה, הוא טוען שהוא לא יכול, "זה לא בא לו".אני חושבת כי ביסוד אנו אנשים מאוד שונים וכל הביקורת שהוא זורק עליי גם אם יש בה משהו, (יש להדגיש כי על פי כל קריטריון אני לא אדם לא מתפקד), הרסנית ומרעילה את היחסים באופן שוטף, הקור בזמן האחרון מכאיב לי נורא , זה נראה לי כל כך לא מוצדק וקשה.אני מתלבטת מאוד מה לעשות, אין לי שום חשק להיות אדם אומלל עד סוף ימי או לחיות בתחושת אשמה מתמדת.תודה רבה!

עדן
צער
01.05.2011 • 14:02

ניתן להוסיף כי הדימוי של בעלי כדמות ציבורית (טובה מאוד) לבין מה שקורה בבית היא כל כך גדולה עד שלפעמים אני חשה איבוד מוחלט של עוגנים בחיים וביטול עצמי.אני חשה את הדברים בסופו של דבר כהתעללות נפשית נטו.תודה

ד"ר אורן חסון
לטפל בזוגיות. כך או כך.
01.05.2011 • 21:03

עדן יקרה,
עושה רושם שהוא "מעניש" אותך בדיוק באותו מימד שבו הוא מאשים אותך שאת לא בסדר, בעיניו, ריחוק רגשי. וגם זה לא תקין.אבל אם כבר הוא שולח אותך לפסיכולוג, למה שלא תלכו ליעוץ זוגי? כשניים. כזוג שיש לו בעיה בתיפקוד, וזה לכאורה גם ייתן לבן זוגך במה לומר בה במדוייק "מה לא בסדר בך". כך שתיפתח במה טובה יותר לדיאלוג ביניכם, וכלים לשניכם – גם לך וגם לו – ליצור הבנה טובה יותר ושיח אחר ומוצלח יותר מאשר סנקציות.יש סיכוי שישתכנע, אם תגידי לו שיעוץ זוגי יאפשר לו לומר מה בדיוק לא בסדר בעיניו, מאשר לטיפול שהוא חסום עבורו, ושאת "מסבירה מה לא בסדר". ואם לא יסכים – לכי ליעוץ זוגי, לבד, עם הסיכוי שהוא יצטרף בהמשך, או לפחות אצל איש מקצוע שיוכל ליעץ לך איך לנהוג במערכת זוגית עם תקשורת לקוייה, יותר מאשר לחפש "מה דפוק" בך. מבינה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדן
לטפל בזוגיות. כך או כך.
02.05.2011 • 10:24

כן, בהחלט. נראה לי כי הלך ליעוץ זוגי לבד. זה ראלי יותר .תודה רבה