ביקורת ופירגון: איך לפתור את הבעיה
מבולבלת
חוסר בטחון או מה....
⌄
שלום רב,
אני דיי מבולבלת לא יודעת מה קורה פה, אולי אני פשוט לוקחת את הדברים לא נכון.אני יוצאת עם מישהו כבר כחצי שנה עוד מעט. גבר טוב, גבר נאה. מכבד ויש בו אפילו תכונות נשיות מהרגישות הקיימת בו.גבר שאוהב חום ואהבה מהבת זוג שלו ...טוב מי לא?אבל אני חשה שאני מפרגנת לו אבל זה גבר שצריך יותר "ליטופים" ומילים חמות מעבר אולי למה שאני מביאה.וזה נותן לי להרגיש כאילו אני לא נותנת לו את מה שאני צריכה .דוגמה קטנה ישבנו אני הוא ואימי בשולחן,ואימי החמיאה לו והוא ממש שמח, (שוב גבר שלא חסר לו כלום אך כנראה משהו מבפנים...) ואמר תודה על המחמאה ואמר "נראה לי אני צריך להתחתן איתך מהבת שלך אני לא מקבל את זה , הלוואי שהבת שלך תפרגן לי ככה"הרגשתי מושפלת כאילו אני לא מספקת אותו, הוא אוהב אותי אך את צרכייך כנראה אני לא ממלאה, זה ממש פגע בי.האם אני קטנונית ?זה גבר שאנחנו מדברים על חתונה והדבר הזה מערער אותי האם הוא הנכון לי.עזרה...
ד"ר אורן חסון
מחמאות להתנגח בהן
⌄
מבולבלת יקרה,
כל אחד אוהב שמחזקים אותו, ושנותנים לו מחמאות או לפחות חיזוקים חיוביים, וכנראה שאת באמת לא מספקת את הצורך הזה שלו. אלא שתחושת ההשפלה מגיעה לא מעצם העובדה זו, אלא מכך שהוא הפך אותה לביקורת פומבית, ואת זה לא היה אמור לעשות. ודווקא מתוך כך אני מבין שהנושא הזה הפך להיות לנושא ניגוח ביניכם, ולכן אולי לנושא ששניכם מקצינים. הוא, מבחינת הבעת הצורך (כי אז הוא הופך, לכאורה, ליותר "צודק", ואת ל"פחות מוצלחת"), ואת מבחינת היכולת שלך להעניק לו חום ופירגון, כי ככל שהוא תובע יותר, כך כל דבר שתיעשי ייראה ככניעה מלאכותית לתביעה שלו.נסי לדבר איתו על כך. כלומר, על הדינמיקה המזיקה הזו. את כבר יודעת גם מבלי שהוא יגיד לך שזה מה שהוא רוצה. אז בקשי ממנו שיפסיק להגיד, כי זה פוגע ביכולת הנתינה שלך. וככל שהוא יצליח להעסיק את עצמו פחות בזה, כך יתעסק פחות עם חיפוש ה"טעויות" שלך, כי אם יחפש, הרי תמיד ימצא משהו. ובמקביל, כשהוא יפסיק, את תוכלי לנסות, ובתחילה במודע, אם זה פחות טבעי לך, להשתדל יותר, לקחת זאת כפרוייקט שינוי שיעשה לו טוב (והרי את רוצה שיהיה לו טוב איתך, נכון?), ולהגיע לשיווי משקל טוב יותר, ושמדברים עליו כמה שפחות.
מבולבלת
מחמאות להתנגח בהן
⌄
לקחתי את מה שאמרת , תודה רבה זה עזר לי .מעבר לפתרון הדבר שגם מעיק עליי הוא שאיני שוכחת לו את האימרה שהשפילה אותי,האם זה האגו שלי שמעניש אותו ?כי אני יכולה להיות איתו ולאחר מכן לקבל סיבוב ולהזכר באיך שהתנהג הרגשה כאילו הפגיעה עדיין קיימת ואיפשהו אני כאילו כועסת איך אמרת את זה. למה.צריכה טיפול ?:)
ד"ר אורן חסון
דברים חשובים יותר
⌄
מבולבלת יקרה,
בודאי שזה האגו (קרי: הפגיעה). ועושה רושם שהוא די רגיש, האגו הזה. אם תתקשי להרגיע אותו, והוא יפריע לך בזוגיות, ואם תרצי את הזוגיות הזו בכל זאת, אולי כדאי יהיה ללכת לטיפול. אבל עוד הרבה לפני זה - עשי את מה שאת יכולה כדי לומר לעצמך שיש דברים חשובים יותר.