פערים בזוגיות: איך להתמודד?
ערן
פער אנטלקטואלי בין בני זוג
⌄
אני בן 29, נמצא עם חברתי מזה שנתיים. הקשר זורם מצויין מלבד מגבלה אחת:יש ביננו פער אנטלקטואלי משמעותי . אני אנטיליגנט, מעמיק, מתעניין , קורא, אוהב להתפלסף על כל מיני דברים והיא בחורה פשוטה ללא ידע, חסרת תחומי עניין, בקיצור שיטחית.אני חייב לציין שיש לה אופי מדהים בכל הקשור לנתינה ואהבה אך אני חושש למסד את הקשר מסיבה שכל החיים אני אחיה בידעה שהתפשרתי על זה.האם בכלל ניתן לבסס קשר זוגי כשיש פערים משמעותיים בכל הקשור לידע,התעניינות, והשכלה?אשמח לקבל יעוץ....תודה
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם פערים בזוגיות
⌄
ערן יקר,
ייתכן קשר טוב, בפערים שאתה מדבר עליהם, אבל זה מאד תלוי בצרכים שלכם. כלומר, זוגיות שלכם תהיה בהכרח פחות סימביונטית. אתה תצטרך מדי פעם את המרחב שלך לעיסוק בדברים שאינם מעניינים אותה, ואולי היא תעסוק בדברים שאינם מעניינים אותך. אולי יקל עליך אם תבין שיש הרבה דברים שהיא יודעת ושאתה לא, אלא שהם שטחיים בעיניך. היו בזמן האחרון שידורים חוזרים של הסידרה היפה והמרובע, שחלק מהסידרה מבוסס על כך שהגברים האינטליגנטים והחנונים, מלמדים את הבנות היפות והלא ידעניות עובדות שונות שהן נבחנות עליהן, והנשים מלמדות את הגברים דברים אחרים שאין להם מושג, כמו בידור, בגדים, תרבות הגוף ועוד. היתה שם שאלה, ששאלו את אחד הגברים, על שיר של מדונה שעונה גם על שם של מגזין נשים. הוא ניחש "Virgin" (בתולה), והבחורה מיד הגיבה לחברה שלה: מי היה קונה עיתון בשם הזה??? והיא צודקת, כמובן. רק שזה תחום ידע אחר, שהיא התמחתה בו, והוא לא.הרבה תלוי ביכולת שלכם לקבל זה את זו ואת השוני ביניכם, מבלי שמישהי מכם ירגיש עליון או נחות, ומבלי שתשתמשו בפערי הידע כדי לתפוס עמדות כוח או לזלזל זה בזו. מה עוד שאני מניח שהידע שלך מקובל יותר כידע "חשוב" מהידע שיש לה על העולם, ועל יחסים ועל אנשים. הרבה תלוי ביכולת שלכם להתמודד עם עניינים של תדמית בעיני אנשים אחרים. והרבה תלוי ביכולת שלכם להתמודד עם עיסוקים שלכם בנפרד, מבלי שזה ייצא על חשבון הזמן שלכם ביחד, ועל חשבון נתינה (גם שלך).ואגב, יש כמובן זוגות שחיים עם זה תוך כדי קבלת ההבדלים על-ידי האשה, שהיא עוסקת בענייני הבית, הוא עוסק בענייני העולם, וטוב להם עם הפערים האלה. אני לא בטוח שאתה מעוניין ביחסים לא שוויוניים מהסוג הזה, אבל זו גם דרך של זוגיות, מהסוג המסורתי יותר.