פערים בזוגיות: איך לגשר עליהם?

תאריך פנייה: 10.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
האם אפשר לחיות כך?
10.12.2005 • 17:38

שלום,
אני בת 25, נשואה שנה ומכירה את בעלי שנתיים. בעלי גדול ממני בשנים ספורות.יש לי בעל מקסים: אוהב, תומך מפרגן ומחזר (שאת אלו הדברים למד רק לאחרונה לאחר שהיה לנו משבר בגלל זה), משעשע, נאמן ובעל שמחת חיים.אני בחורה שאפתנית, אינטליגנטית, לומדת, עובדת במשרה מלאה ונראית טוב.הוא בחור ילדותי, לא שאפתן, דבר לא מעניין אותו: בזבזן, לא דואג לתשלומי הבית, לא טורח למצוא עבודה מכובדת יותר. בקיצור: נוח לו איך שהוא חי כיום ולי לו. קשה לי עם זה מאוד. אני תמיד דואגת לשנות אותו, את הרגלי החיים שלו, מלמדת אותו נימוסים והליכות, אוצר מילים וכדומה. אני כל הזמן מתאמצת להיות "אמא שלו" וקשה לי לחיות כך.בעבר אפילו לא הייתי מוכנה להפגיש אותו עם חבריי ואפילו עם משפחתי.הייתי מתביישת בצורת התנהגותו ובשפתו הדלה. הפערים בינינו עצומים ובפרט ברמת האינטיליגנציה. גם כשאנחנו מתווכחים, אינני מאשימה אותו. נראה לי שאני מנסה לשנות אותו לחלוטין וזה לא בסדר. אני תמיד אומרת לו שאף אחד מאיתנו אינו אשם ואנו אנשים שונים שפשוט לא מתאימים. אני סוחבת איתי מועקה כבל מעל שנה וניסיתי את כל הדרכים האפשריות (להפסיק להיות נודניקית). אני מעוניינת ביעוץ אך לא יודעת עד כמה זה יעזור. האם בעיה זו ניתנת לפתרון? ניתן לחיות עם פערים כאלה?

ד"ר אורן חסון
כן, בתנאי שיש מספיק רצון טוב
11.12.2005 • 18:39

אלמונית יקרה,
קשה לי להעריך את הפערים שביניכם, כי אני יודע עליהם מעט. אבל התשובה היא שכמו בכל פער שקיים בין גבר לאשה, בין אם זה בהשקפת עולם, ובין אם זה בהשכלה ואינטליגנציה, ובין אם זה בדרגת הפדנטיות של הנקיון בבית – בדרך כלל אפשר לגשר על הפערים, ובתנאי שבני הזוג מצליחים להתגבר על בעיות של תדמית, לומדים להנות מהטוב שיש בבבן או בבת הזוג, והם בעלי אורך רוח וסבלניים כלפי מה שמתאים לך פחות.לכן, כפי שהדבר נראה, בעצם הכל תלוי בך. אם הפער גדול לך מדי, ואת לא מצליחה להתגבר על בעיית התדמית (ואין ספק שכאן יש לך קושי משמעותי, שאולי לא תצליחי להתגבר עליו), ולא מוכנה לחיות עם בעל שלא ייקח אותך קדימה בהתאם לאמביציות שלך, אז כנראה שהבעיה אינה ניתנת לפתרון. כך או כך, אל תקחי זאת כאשמה ישירה שלך. את באה עם החלק המנטלי שלך, הוא בא עם הכישורים והיכולות שלו, ואולי טעית בהערכה שלך את היכולת שלך להתגבר על הקשיים, או בהערכה שלך את יכולת השינוי שלו, או שסתם בחרת להתעלם מכל אלה בשל היתרונות שלו. יכול להיות שגם הוא שגה בהערכות שלו את המצב. ואולי תוכלו בכל זאת להתגבר על הפערים, וללמוד להנות מהטוב שיש לכם. זה לא קל, אבל זה אפשרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083