מניפולציות רגשיות בזוגיות

תאריך פנייה: 10.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירי
מחויבות
10.12.2005 • 17:33

שלום,
אני בת 24 נמצאת במערכת יחסים עם גבר גרוש עם 2 ילדים גדולים בן 41 במשך 3 וחצי שנים. אנו גרים יחד במשך 3 שנים. בכל פעם שאני מעלה את נושא חתונה וילדים בן זוגי מתחמק מתשובה. הוא טוען שאני לוחצת עליו, שאני רוצה הכול עכשיו ומיד, שהוא לא יודע מה להגיד לי, שהוא מפחד שלא נסתדר ונתגרש ועוד כל מיני תשובות לא מספקות כאלו.בעייתי היא שאני אוהבת אותו מאוד ולא מוכנה לוותר עליו למרות לחץ החברים והמשפחה מאחר והוא מבוגר ממני, עם ילדים וכו', אך אינני יודעת איך לגרום לו להיכנס איתי למערכת שאני רוצה.כאשר אני מאיימת בפרידה הוא טוען שאעשה מה שנראה לי ושאני אהרוס הכול עם הלחץ שלי ושהוא יודע שאם נפרד ולא נקים משפחה הוא יצטער על זה כל חייו ושאם הוא לא יתחתן איתי הוא כבר לא יתחתן לעולם- אך אינו עושה דבר בעיניין. הוא מצדו טוען מהיום שאני מכירה אותו שהוא רוצה עוד 2 ילדים לפחות, אך בכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מקבל רגליים קרות.הגבר מבוגר יחסית אליי ואינני רוצה להמתין עוד מאחר ואין אני רוצה אבא מבוגר לילדיי.ניסיתי ליצור אווירה רגועה בבית ולא לדבר על הנושא במשך חודש-חודשיים אך נראה כי כל עוד אני לא מדברת על זה זה מתאים ונוח לו והוא מצדו לא יוזם לעולם שיחה בנושא.מה עליי לעשות?האם יש דרך לגרום לו לעשות זאת?תודה רבה מראש, שירי.

ד"ר אורן חסון
חוסר מחוייבות
11.12.2005 • 18:21

שירי יקרה,
יש לי רושם שהוא נפלא במניפולציות רגשיות. בנושא הזה, את קטנה עליו. הוא עלול למשוך אותך עוד זמן רב, ובעצם, את לא יודעת באמת מה כוונותו, או שאת יודעת, רק לא מעזה להודות בכך בגלוי.אני ממליץ לך, במקום להתווכח על ילדים וחתונה, להחליט שאת לוקחת אותו ליעוץ זוגי. גם כאן תצטרכי להאבק בו כדי להביא אותו לשם, אבל אם תצליחי לעשות זאת, יהיה לצידך אדם נייטרלי, שיידע לנטרל את המניפולציות שלו. אני חושב שבתנאים שאת מתארת, כדאי לך גם ליצור אולטימטום עד כדי עזיבה אם זה לא יהיה. אם הוא ימשוך אותך עוד שנתיים במצב הזה, ורק אז תחליטי לעזוב אותו, תהיי במצב נפשי של מוכנות נמוכה יותר ופניות נמוכה יותר ליצירת קשר חדש. לכן זה יעלה לך ביותר משנתיים. קחי את זה בחשבון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083