פערים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 03.08.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שא
פערים בין בני זוג בנושא תדירות סקס
03.08.2006 • 20:52

ביני לבין בעלי קיימים פערים רציניים בנושא תדירות קיום יחסי מין, הוא מבחינתו רוצה סקס כל הזמן, לפחות מידי יום, אני מסתפקת בפעם בשבוע. אנחנו מדברים על נושא הפערים ברצונות שלנו ולא מצליחים להגיע לשום הסכמה או פיתרון. בעלי ואני נשואים מעל 10 שנים, בעיה זאת תמיד הייתה קיימת, אך החמירה עם השנים. כיום אני מרגישה שאני צריכה לקיים יחסי מין בחוסר רצון על מנת לרצות אותו - דבר שמאוד מתסכל אותי.מה עושים?

ד"ר אורן חסון
מה שאת צריכה ללמד אותו
06.08.2006 • 15:19

שא יקרה,
פערים כאלה הם נפוצים בין בני זוג. צד אחד (בדרך כלל הוא) הופך להיות מתוסכל מאד שהוא נאלץ לוותר על עונג שהוא חושב שהוא זכאי לו במסגרת הנישואים, והצד השני (בדרך כלל היא) מרגיש שמצפים ממנו לעשות מעשה אינטימי ורגשי, גם כשרגשית שהוא לא מוכן לכך. בין היתר, הקונפליקט נובע גם מהעובדה שגברים יכולים להיות אקטיביים מינית גם ללא האלמנט הרגשי, בעוד שנשים זקוקות לו יותר. בין היתר זה נובע גם מהעובדה שנשים זקוקות להשקעה באקט המיני כדי להגיע לאורגזמה, ולפעמים להשקעה משמעותית, בעוד שהגבר יכול להיות זקוק למעט מאד השקעה כדי להגיע אל סיפוקו. לכן, לא פעם כאשר גבר מתכנן סקס, הוא מדמיין אקט שמסתיים די מהר. לו יידע שהאקט הזה ייקח לו לא מעט זמן, ידרוש ממנו השקעה, ויגזול ממנו שעות שינה יקרות, אולי המינון שהוא ירצה לעצמו יהיה קצת יותר קטן.ומעבר לכך, צריך לדבר. את צריכה ללמד אותו להמשיך ולפתות אותך, כדי שתרצי אותו יותר, את צריכה ללמד אותו להראות לך כמה הוא רוצה אותך, כדי שתרצי אותו יותר, ואת צריכה ללמוד ליצור אוירה שתשכיח ממך את צרות החיים ואת הצרות שהוא עושה לך, כדי שתרצי אותו יותר, ואת צריכה ללמוד לתת לו את ההזדמנות, וללמוד לשכוח את טרדות היום, כדי לרצות אותו יותר.וגם, את צריכה ללמד אותו להתחשב יותר ברגשותייך. ואולי ייקל עליך לעשות את זה, אם תוכלי לתת לו גם תקווה שדברים ישתנו אם הוא יעשה דברים אחרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שא
מה שאת צריכה ללמד אותו
07.08.2006 • 18:12

תודה על תגובתך, אנסה לדבר אליו שוב.