פער בצרכים מיניים ופורנו: מה לעשות?
חסויה
צפיה בפורנו
⌄
ד"ר חסון,שלום וחג שמח.אשתדל לתמצת- אני בת 35.5 ובן זוגי 35 יחסים חמים וטובים, אוהבים מאוד, עומדים להינשא.יחד כשנתיים. לפני יותר מחצי שנה חטאתי והצצתי בהיסטוריית הגלישה של בן זוגי (גרנו כבר יחד) וגיליתי צפיה בהמון סרטוני פורנו. (אציין שאנו גם מקיימים יחסים כפעמיים שלוש בשבוע- כשיוצא גם קצת יותר)נרתעתי ופתחתי את הנושא- אמרתי לו שזה מפריע לי מוסרית ורעיונית והוא טען שהבין ולא יצפה יותר לאחר שהבהרתי. עוד אמר שכרווק צפה עד 4 פעמים ביום בסרטונים אלו וסיפק את עצמו תוך כדי.לאחרונה שאלתי אותו אם פסקה הצפיה ובתגובה אמר לי שרק אם שולחים לו סירטון פה ושם הוא צופה.בדקתי שוב היסטוריית גלישה ומצאתי שככל הנראה הצפייה מכוונת ויזומה ולא ספורדית. אם כי- בתדירות פחותה בהרבה ממה שהיה.ועכשיו לבעייתי- הידיעה על הצפיה גורמת לי לרצות להתרחק ממנו, מעוררת תהיות על בגידה עתידית בגלל יצר מין מאוד מפותח. אציין בהקשר זה שמישהי בגדה בו בעבר ובוא עצמו אמר לי שלעולם לא יעז לבגוד כי הוא היה בצד הנבגד ואני מאמינה לו.אני יודעת שאיני יכולה לכפות עליו להפסיק לצפות, אך גם לא רוצה לבטל את עצמי- לא טוב לי עם זה. לא מוסרית, לא בהיבט של אובייקטיזציה של אישה, ולא במובן של צורך שלו לראות גוף של נשים אחרות.אציים גם שמדובר בבחור שיכול להשתעמם בקלות ומחפש פעילות, ריגושים. אבל... גם יחסי מין טובים ככל שיהיו נכנסים לרוטינה בסופו של דבר. הדבר מטריד אותימה תייעץ לי לעשות?בתודה מראש
ד"ר אורן חסון
פורנו: פער בצרכים או באידיאולוגיה?
⌄
חסויה יקרה,
העובדה שהצרכים המיניים שלו עזים משלך לא צריכה להפחיד אותך. סטטיסטית, זה יהיה נכון כנראה עם רוב הגברים. הצרכים המיניים של גברים, ולו רק מהמבנה הפיזיולוגי של הצורך בהוצאת זרע שמצטבר עם הזמן וחייב לצאת כך או אחרת, עזים משל נשים, בדיוק כפי שגברים גבוהים מנשים, כלומר, גם עם תחום חפיפה מסויים (כי הרי גברים רבים נמוכים מנשים מסויימות, ועם פחות ופחות חפיפה ככל שהם גבוהים יותר).השאלה האחרת, שאולי היא משמעותית יותר, היא הדינמיקה שביניכם, והדינמיקה האישית שלו. אין בטחון טוטלי כנגד בגידה. אני מכיר גברים ונשים שהיו בטוחים שלעולם לא יעשו זאת, כי זה מנוגד לכל מה שהם מאמינים בו, ובנסיבות שהיו הם עשו זאת בכל זאת. הדרך הבטוחה ביותר למנוע בגידה היא שלא להיות בזוגיות. זה לא מה שאת רוצה הרי. הדרך הנכונה לצמצם את הסיכוי לבגידה היא ליצור זוגיות טובה, וקרובה רגשית.עניין אחר לגמרי, הוא השאלה המוסרית הכרוכה בתעשיית הפורנו. אם העניין הזה מפריע לך מאד, ואת מצליחה לנתק אותו מהחרדות שלך הנוגעות למיניות שלו ולאפשרות הבגידה, דברי איתו על זה. כאן צריך להיות דיאלוג פתוח ביניכם, ועם הרבה ידע והבנה שלך של מה שקורה בתעשייה הזו, כדי שתוכלי לבוא אליו לא רק עם תחושות ורגשות אלא עם עובדות.ועניין שלישי הנוגע לפורנו הוא אכן ראיית האשה בעיניו. האם הפורנו קלקל זאת (כי הוא יכול, בעיקר אם הוא משמעותי מגיל מאד צעיר)? אני לא יודע. את מכירה אותו כאדם. נתקי זאת מהידיעה שלך שהוא משתמש בפורנו: אם את חושבת שהוא רואה בך בן אדם שלם ולא רק אובייקט מיני, דואג לך ורוצה את טובתך, אז כנראה שאין לך סיבה לדאוג בעניין זה.