פער במיניות בנישואין: מה לעשות?
נועה
יחסים אינטימים
⌄
אני בקשר עם בחור מקסים כבר חודש, שנינו בתחילת גיל השלושים לחיינו ואני מרגישה מדהים.הבעיה שלי היא שלמרות שכבר היה ביננו מגע מיני, שהיה מעולה אני מרגישה שהוא פחות מיני ממניכלומר הוא יכול לראות אותי פעם ביומיים ולרצות לשכב ביחד במיטה מחובקים ולאוו דווקא שיגמר בסקס,ולי זה קצת חסר כי אני יותר מינית ממנו. יש לציין שהוא מאוד מתחשב בי במין ובכלל בחיי היום יום, רוצה להעניק אבל קצת קשה לו כי הרבה זמן הוא לא היה עם מישהי בקשר רציני, היו לו כל מיני קשרים מזדמנים עם בחורות.ולמרות כל זה אני מרגישה שהוא רוצה להיות איתי,הכיר אותי למשפחתו וכו' מה שהוא לא עשה זמן רקמצד שניח אני חושבת על כל היום שהוא עובר בכל יום וכל הלחץ מצד העבודה שלו (עצמאי) אז אני יכולה להביןאותו שהוא מגיע בערב ממוטט מכל היום, ואני ממש לא לוחצת.יש לציין שיש ביננו תקשורת נפלאה ואנחנו מצחיקים אחד את השני ומאוהבים ממש כמו שני תיכוניסטים.האם אני צריכה להעלות את הבעיה שמפריעה לי או לחכות עוד קצת זמן בכדי לראות אם בתקופות אחרות בחייוהוא נוהג אחרת?אני לא רוצה לאבד אותו רק בגלל זה.אשמח לקבל תשובה.
ד"ר אורן חסון
הוא מיני פחות, מה יהיה בנישואים?
⌄
נועה יקרה,
יכול להיות שיש ביניכם פער במיניות שלכם, ואולי זה מגיע בכלל מהרגלים שונים בקשרים קודמים, ואולי מכך שהוא עובד קשה יותר. אבל אם התקשורת ביניכם נפלאה, ואת מרגישה שאתם מאוהבים כמו שני תיכוניסטים, אז תני לזה ללכת. כי אני מבין שזה לא שאין ביניכם מין. כי אם תתחתני עם גבר שהוא מאד מיני, מאד מאד סביר שיום אחד תתגעגעי לרגע שבו הוא רק ירצה לשכב איתך מחובק, ולא ירצה סקס, ולא תביני איך נתת לגבר שאיתו את היום ללכת. נראה לי שעדיף להיות עם בן זוג שרוצה קצת פחות סקס ממך (כמובן, לאהרבהפחות), מאשר שהוא יהיה מתואם איתך מינית אלא שלא תצליחו לתקשר היטב ביניכם, או שלא יהיו ביניכם תחומי עניין משותפים, או שהוא יהיה אגוצנטרי מדי ולא יהיה מוכן לנקוף אצבע בבית, או שלא תדברי עם חברות, או שהאמא שלו שתלטנית והוא הולך איתה באש ובמים.במילים אחרות, אף אחד לא מושלם. החדשות הטובות הן שאם תשארו יחד "לנצח", אז לא תמיד את תהיי יותר מינית ממנו. החדשות הרעות הן שזה אולי לא יהיה בגלל שהמיניות שלו תגבר, אלא בגלל שינויים שיחולו אצלך, ללא קשר ליחסים איתו.אבל אתם רק חודש ביחד. תלמדי לא ללחוץ עליו, כדי שלא להרתיע אותו, תלמדי אולי גם מה הסיבה לכך שהוא פחות מיני, ומתי הוא יותר מיני, ואולי כאשר הוא ילמד שכאשר הוא מנסה, את יודעת להתאים את עצמך לצרכים ולאילוצים שלו, באותו זמן נתון, הוא יהסס פחות גם כאשר הוא עייף או טרוד יותר.