קשר עם פער גילאים: מה חשוב לדעת
תמר
פער גילאים גדווול
⌄
היי. אני בת 22 והתחלתי ללכת לא מזמן לסדנה (שאליה אני הולכת באופן שבועי). לפני שבועיים הצטרף לקבוצה בחור שנראה יחסית מבוגר אבל צעיר לגילו. הוא מאוד הרשים אותי, הוא מצחיק וחם וחכם וכיפי והיה ביננו חיבור טוב. יש לציין שאני גם מאוד בוגרת לגילי, בתפישה ובגישה. בבית אני זאת שמתפקדת כ"מגשרת" בין האחים שלי ואני גם עובדת בהדרכת נוער בסיכון. הדברים שמעניינים אותי לא מעניינים בנות בגילי ותמיד יצאתי עם מבוגרים ממני.השבוע הוא הזמין אותי לאיזשהו ארוע יחד עם עוד מישהי מהסדנה. הרגשתי שהוא מתייחס אליי באופן מיוחד והוא גם היה כותב לי הודעות שיכלו להתפרש ככה אבל לא הייתי בטוחה אם הוא בעניין שלי הוא פשוט נחמד וחברותי באופן מיוחד. וגם לא ידעתי בן כמה הוא.אתמול זה התברר לי סופית. כתבתי לו בהודעה בצחוק שאשמח לאיזשהו מאכל והוא פשוט נסע עד אליי והביא לי אותו ודי התוודה ברגשות שלו כלפיי.שאלתי אותו בן כמה הוא והוא בן..... 37 !הבן אדם מקסים. ממש. ויש ביננו חיבור טוב והבנה . אבל הגיל שלו פשוט מוגזם. יש ביננו פעם של 15 שנים. (הוא עובד על סטרטאפ וזו עבודה של 7\24 ולכן אין לו בת זוג. כך לפחות אני חושבת. אבל לא שאלתי אותו). אני מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו ורוצה לשאול לדעתך בעניין. האם כדאי להמשיך את הקשר הזה או שחבל על הזמן שלי ושלו ועל כאב הלב שיווצר כי זה לא פער שאפשר לגשר עליו
ד"ר אורן חסון
תחילתו של קשר עם פער גילאים
⌄
תמר יקרה,
מן הסתם, כשאת בת 22, 15 שנה זה פער משמעותי יותר מאשר כאשר את בת 30. חשוב להבין גם שכאשר תהיי בת 30, אם תמשיכו ותהייו ביחד עד אז, עם או בלי שניים-שלושה ילדים, יתכן שתצטרכי "תיקון" של יחסי הכוחות ביניכם. דברים כאלה קורים - ראי את פנייתה של דניאלה, 5 שאלות לפנייך. את בתחילת דרכך כעצמאית ובתחילת דרכך המקצועית, הוא כבר שם זמן רב. זה ישפיע על הדינמיקה שתהיה ביניכם, בזמן הקרוב, ועוד כמה וכמה שנים טובות כאשר את כבר תהיי עם מקצוע ברור, והשכלה, ועיסוק שמושך אותך ונותן לך ביטחון אישי וכלכלי. לא שקשר כזה הוא בלתי אפשרי, אבל ההבטים הללו הם משהו לחשוב עליו, להיות מודעים לו, ולבחון את היחסים ביניכם, לפעמים, כאילו את באמת כמה שנים קדימה. לא קל, אבל כדאי לחשוב על זה. ומצד שני - אתם רק בתחילתו של קשר. כמו בכל תחילתו של קשר, הוא מאד לא יציב ומאד לא בטוח, אבל גם עם הרבה ציפיות. עד שלא תכירו באמת זה את זה, לא תדעי, ופער הגילאים לא באמת משנה, בתחילתו של קשר. הדבר החשוב הוא מה שאתם לומדים זה על זה, וזה תמיד לוקח זמן.
תמר
תחילתו של קשר עם פער גילאים
⌄
היי, תודה על התשובה.איך בעיניך עליי להצליח לשמר יחסי כוחות שהם לא שאני האישה הקטנה והמעריצה והוא הגבר הגדול והמבין? כי עם כל הכבוד לגילו ומעמדו הכלכלי גם לי יש יתרונות משל עצמי וחכמת חיים שאולי אפילו עולה על שלו.עכשיו אני די מרגישה שהוא מעריץ אותי ומשתדל מאוד לחזר אחריי.אבל מה שכן הכנות והאינטנסיביות שבה הוא מראה רצון קצת מלחיצה אותי.אתה חושב שמעבר לבעיות מהסוג שציינה דניאלה תוכלנה להתקיים עוד בעיות על רקע הגיל ?
ד"ר אורן חסון
איך יודעים אם אנחנו באמת מתאימים?
⌄
תמר יקרה,
אם את מדברת על דברים נוספים, הסתכלי קדימה, ועשי את חשבון הגיל, וראי אם זה משמעותי לך או לא. כלומר, בני כמה תהיו שניכם כאשר תרצו להביא ילדים, למשל. יתכן שאת לא ממהרת, ושתרצי לעשות זאת רק בגיל 30, נגיד, לאחר התבססות קריירה. האם הוא ירצה קודם? - כי בשבילו זה להיות אבא לראשונה בגיל 45. ואיך יהיה כאשר את תהיי בת 45 והוא בן 60? וכשאת בת 60 והוא בן 75? עשי את הסימולציה, ובדקי את עצמך, על פי מטרות החיים שלך, ועל פי איך שאת רואה היום אנשים בגילאים האלה, ואם ועד כמה את חושבת שזה משנה, כשאני יכול לומר לך שבגילך קשה מאד לתאר את עצמך או את בן זוגך, בגיל 45, או 60. אבל עם כל זה - את אפילו לא יודעת עד כמה הוא באמת מוצלח בתור בן זוג, כי את בקושי מכירה אותו. תצטרכי לעשות את הכל במקביל - גם להעריך את ההשפעה של הבדל הגיל ביניכם, וגם אותו, כבן זוג שלך, ואת ההתאמה ביניכם, וזה ייקח זמן. אופי השיחות ביניכם, ולא רק הרומנטיקה בתחילת הקשר, הדעות הפוליטיות, הדעות החברתיות, יחסים עם בני המשפחה, היכולת לעמוד בלחצים - המון דברים שהם מאד מאד חשובים, וחלקם הרבה יותר מאשר הבדל הגילאים הזה.