הדרך הקלה לזוגיות
ד"ר אורן חסון
חג חרות שמח לכולם,
⌄
חג של סבלנות וסובלנות.חג חרות שבו תוכלו להרגיש יותר חופש אישי, בצד הבנת שיווי המשקל הנדרש בין הצרכים האישיים לצרכים של אחרים משמעותיים שלידכם. חג שבו תוכלו למצוא את שיווי המשקל הנדרש בין הכעסים שמפריעים להיות נדיבים לאחרים, לבין העוצמה והכוח הפנימי שמאפשרים להבליג. בין החרדות מכניעה לאחרים, לבין ההבנה שאפשר להיות מאושרים גם באין שלמות. ושתגיעו להבנה שאפשר להגיע לשיווי משקל שכזה גם ללא התחושה של חוסר צדק וחוסר הוגנות רק כי אחרים הם תחרותיים וחרדים לגאווה וליוהרה של עצמם. בדרך כלל זו בעיה שלהם, שאינה מחייבת אתכם - כי יש דברים חשובים יותר, כמו שלווה, כמו שקט פנימי, כמו כוח פנימי שבא מתוכי, ולא מכך שאחרים רואים או לא רואים זאת בי. כמו היכולת להבין שחשוב ללמוד מה אני רואה בי, יותר מאשר מה אחרים רואים בי - כי זה הסדר הנכון. ואת הסדר הזה, אפשר להכניס גם אל סדר הפסח.ואם כבר כתבתי - דעו שבעקבות התובנות החדשות שלי, והניסיון שלי עם ישראלים בחו"ל - היכן שאתם מצויים, אם תרצו - אין חובה להגיע אל הקליניקה! תמיד תוכלו למצוא אותי ולבקשטיפול או ייעוץ זוגי ואישי אצלכם בבית, בין אם אתם גרים בחו"ל, בין אם אתם גרים רחוק מהמרכז, ובין אם גם כשאתם גרים קרוב אבל מתקשים לצאת מהבית (למשל כשיש ילדים קטנים בבית, או בגלל סיבות אישיות אחרות). לפעמים זה אפילו יותר יעיל. הקישו על הלינק ותקבלו הסבר מלא.חג שמח!ד"ר אורן חסוןמטפל זוגי ואישיאתר הבית של ד"ר חסון:www.orenhasson.com
ננה
חג חרות שמח ושקט
⌄
תודה,
ברכה מחזקת ומשמעותית. מעבירה בתמצות את דרכי המחשבה שלך המטפל בפורום ואני מאמינה שכמטפל בכלל.
חג שמח, שקט שמביא בשורות טובות והתמודדויות פשוטות.
ד"ר אורן חסון
הדרך הקלה לזוגיות
⌄
ננה יקרה,
מה שכתבתי כאן, זה תאור של הדרך הקלה לזוגיות. זו שמתרחשת כאשר בני הזוג סבלניים, עם אורך רוח, שיודעים להכיל ולקבל גם כשלפעמים לא מקבלים את מה שהיו רוצים. אלא שזוגיות יכולה להיות ארוכת זמן וממושכת, ו"עד שהמוות יפריד", גם כשהיא לא קלה. צריך, בודאי כמטפל, להבין ולקבל, שיש זוגות שההתנהלות הלא קלה (למשל - התנצחות מתמדת), קלה יותר עבורם. היא רק פחות יציבה, או לפחות נראית כך, וצריך ללמוד להתמודד טוב יותר עם חוסר היציבות הללו, ועם התנודות ביחסים. אבל כך, או לפחות בין זה לבין זה, מתנהלים זוגות רבים.