עקשנות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 21.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מלי
בעלי ואני לא מסתדרים
21.11.2010 • 01:43

שלום
אני נשואה כבר 4 שנים. בעלי מבוגר ממני בכ12 שנה (הנישואין היו מבחירה ומאהבה ולא תוצאה משידוך)לפני כשנה נולד לנו ילד מקסים.בשנה האחרונה אנחנו לא מסתדרים בכלום. אני טיפוס מאוד עקשן אבל מפרגן, חם ואוהבבעלי גם כן עקשן, ובזמן האחרון הוא לא מראה לי שום יחס. גם בלילה או שהוא נרדם מהר או שנכנס לשירותים עם וספר ויוצא משם רק לאחר שאני נרדמת.לא חושבת שהוא בוגד או משהו- לא מרגישה את זה עליו ואני טיפוס עם אינטואיציה מאוד מפותחת וקל לי לקרוא אנשיםבזמן האחרון אנחנו לא שוכבים ורבים כמעט על כל דבר, ומסוגלים להיות ברוגז אפילו למשך חודש שלם מבלי לדבר אחד עם השניהבזמן האחרון אנחנו לא מצליחים לתקשר כמו בעבר וכל שיחת-נפש מסתיימת בריבנמאס לי לריב איתו כל הזמן אני מרגישה שאנחנו מבזבזים את הזמן שלנו עם כל המריבות האלה.מה ניתן לעשות אני ממש מיואשת

ד"ר אורן חסון
עקשנות
22.11.2010 • 00:17

מלי יקרה,
את שמה לב שבעצם אתם לא מסתדרים מאז שנולד הבן שלכם. ולא רק זה, יכול להיות שאפילו עלית על אחת הבעיות המרכזיות – ששניכם עקשניים. ואם אתם מאד עקשניים, אז גם לא תוותרו, ואם לא תוותרו, תעדיפו לשתוק עוד זמן רב, ולא להיות באינטימיות עוד זמן רב, כי חשוב יותר לא לוותר.כך שזה גם נותן פתרון אחד אפשרי – לשנות משהו, כי מה שהיה עד עכשיו לא עבד טוב. לא בשנה האחרונה, שמן הסתם גם יותר לחוצה, שבה צריך היה להתארגן מחדש עם חלוקת תפקידים חדשה, ושאולי היו בה לכן יותר קונפליקטים. בלחץ, עקשנות לא עובדת. ולשנות משהו, זה אומר להתחיל לוותר. לוותר, כי יש דברים חשובים יותר. ועוד לפני זה... קחי עצמך וחפשי את הדברים שחשובים יותר, ואת הדברים שאפשר לוותר עליהם. עד שלא תעשי זאת, לא תצליחי לוותר................................וגם... עד שלא תפסיקי לומר לעצמך – אז למה שהוא לא יוותר? לא תצליחי לוותר. קחי את האחריות, שקלי מה חשוב ומה לא חשוב, ותרי על דברים לא חשוביםכאשר הם קורים(והכיני את עצמך קודם), ועל הדברים החשובים, נסי לומר בנחת: אתה רואה שאני הולכת לקראתך בהרבה דברים (בלי לעשות חשבונות – גם אם הוא ידרוש לדעת במה!), אבל זה באמת חשוב לי (חשוב לי! – ואת לא חייבת להסביר עד הסוף למה). קחי אחריות על הזוגיות שלך, ויש סיכוי לא רע שתצליחי, ובתנאי שלא תחזרי על הדברים שאת יודעת שלא עבדו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083