עצות לזוגיות: איך לחיות יחד
אורלי כ.ו
אובדת עצות
⌄
שלום
וברכה,אני פונה לפורום ואליך לאחר תסכול רב וקשה ביותר.אני נשואה כ- 9 חודשים, בשבוע האחרון התרחש ויכוח רב עצמה ביני ובין בן הזוג שבו החליט בן זוגי לשתף את הוריי ולהטיח בפניהם את כל האשמות שיש לו כנגדי החל ביום בו נישאנו. לצערי, בן זוגי קיבל את כל התמיכה מהוריי שראו בי אשמה בכל (עליי לציין שהיחסים עם הוריי תמיד היו טובים ואוהבים). ברגע זה הרגשתי שקיבלתי סכין בבטן ממנו וסכין בגב מהוריי.בן זוגי מעוניין לקבל את תמיכתי ללא עוררין בהחלטות כלכליות קריטיות כאשר הוא מבצע אותן לבד.ניסיתי לדבר איתו בכל דרך אפשרית - אין מוצא. אני חושבת על פרידה=גירושין.הוא לא סומך עליי בדבר למרות שאין לו סיבה להרגיש כך ובנוסף חשוב לי לציין כי לדעתי הוא אינו סומך על עצמו כלל(הוא מתייעץ עם הוריו בכל דבר) ולכן הוא משליך זאת עליי.בחרתי לקבל ייעוץ פסיכולוגי ולבדוק האם התפיסה שלי שגויה, אבל כיצד אני מתמודדת איתו?? אני זקוקה לעזרה כיוון שכרגע אני חשה שאני לבד בכל העיניין.*אני מופתעת מהתנהגותו כיוון שברווקותנו הוא לא התנהג כך מעולם.אנא עזרתך , אורלי
ד"ר אורן חסון
עצות
⌄
אורלי יקרה,
זכרי שהשאלה היא בעיקר לא מי צודק או לא, אלא איך חיים בזוגיות. את עושה צעד נכון של הליכה ליעוץ חיצוני ונייטרלי כדי לבדוק את עצמך. אבל אם הרגשת, עד לפגישה האחרונה, שהורייך איתך ובשבילך, אל תוותרי עליהם עדיין. לכי דברי אתם או עם כל אחד מהם בנפרד, ללא בן זוגך. אני בטוח שבשיחה בלעדיו יהיה לדברייך משקל רב יותר, גם אם הם לא יסכימו איתך. ונסי להקשיב להם, אולי יש משהו בדבריהם.לדעתי יעוץ זוגי, אגב, יכול להועיל יותר, כי אפילו אם צד אחד צודק והשני לא, כשיש מריבות קשות, זה אומר שכשיש חילוקי דעות,שני הצדדיםלא יודעים להידבר ביניכם ולהגיע לעמק השווה. יעוץ זוגי עם דגש על הבנת הקונפליקטים ועל תקשורת בין-אישית טובה, הכרחי.