עישון בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 10.12.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שירן
בעיה עם החבר
10.12.2005 • 23:31

שלום
ד"ר חסון:אני בת 18 יש לי חבר רציני כבר שנה ביחד, מתחילת החברות הוא הבהיר לי שאם אני לא יפסיק לעשן אין סיכוי לחברות בינינו למרות שהוא אוהב אותי.בהתחלה באמת יפסקתי למשך חודשיים ואחר כך נישברתי והמשכתי לעשן בסתר מאוחרי גבו כשכל הזמן אני דואגת לריח טוב ולצחצוח שיניים מידי פעם על מנת שלא יגלה את העישון בזמן האחרון הוא התחיל לחשוד ולישאול שאלות והוא אמר לי מפורש שאם הוא יגלה שאני מעשנת אפילו סיגרייה אחת אני לא הראה אותו יותר לעולם. למרות שהוא אומר שהוא אוהב אותי הכי הרבה בעולם אבל בחיים שלו לא תיהיה בחורה מעשנת.הקשר שלנו הוא קשר רציני ואנחנו מדברים על עתיד משותף אבל אני יודעת שאם אני יהיה כנה איתו הוא פשוט יעזוב אותי ואני בבעייה רצינית שאני לא יודעת מה נכון לעשות האם להמשיך לשקר או לקחת סיכון שאני לא יודעת אם אני יעמוד בזה.אני אשמח מאוד לקבל את עצתך בהקדם אפשריתודה רבה שירן.

עדי
אז אולי פשוט תפסיקי לעשן?
10.12.2005 • 23:41

(ועל הדרך גם תפסיקי לשקר לאדם שאיתו את מתכננת לחיות את חייך)

ד"ר אורן חסון
בעיה עם עצמך?
11.12.2005 • 20:28

שירן יקרה,
אם יש לו בעיה עקרונית עם עישון, יהיה לך קשה מאד לשכנע אותו אחרת. אבל את יכולה לדעת מה הסיכוי לשנות את עצמך. כרגע את סופרת שתי אפשרויות בלבד: או להיות כנה איתו (ואז הוא יעזוב אותך) או לשקר לו, ולקחת סיכון. זה אומר שאת לא סופרת את השלישית, שהיא להפסיק לעשן, ואולי את עושה את זה כי את יודעת שזו לא אופציה. או כי זה חשוב לך יותר ממנו, או כי את פשוט לא יכולה.אז אם את לא יכולה, ואם באמת יש לך שתי דרכים בלבד, ואם ואת רוצה להשאר איתו, אז הדרך היחידה היא לשקר, לא? אין לי אפילו שיקול דעת במתן הפתרון. כי את בעצם שואלת אותי: מה עדיף? שהוא יעזוב אותי עכשיו או שהוא יעזוב אותי אחר-כך? תחליטי איזו משתי האפשרויות הללו את מעדיפה.אבל את יודעת שיש לך דרך גם שלישית. וגם אם היא קשה, יש דרכים לטפל בה כמו שצריך. את רק צריכה לרצות מספיק. במלים אחרות, תחליטי מה חשוב לך יותר. הבחירות שאת עושה הן הבחירות שלך שירן. גם התוצאות הן שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירן
בעיה עם עצמך?
12.12.2005 • 07:48

שלום רב
בשנית ד"ר חסוןקראתי בעיון רב את תשובתך...אני מסכימה עם הדברים ואני יודעת שזו החלטה קשה וזה או לפה או לפה....אני חושבת גם על האופציה השלישית ואפילו מנסה אותה וכנראה שאני לא מספיק חזקה לבצע אותה...אני חושבת שבסופו של דבר אספר לו את האמת .....אני מודה לך מאוד על תשובתך המהירהתודה רבהשירן