עצות זוגיות: מה לעשות כשבת הזוג מתרחקת

תאריך פנייה: 03.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גיא
איך אני עוזר לאשתי בזמן מצוקה?
03.08.2006 • 14:13

שלום רב.
אני נשוי כ- 4 שנים ואבא לילד מקסים בן שנתיים, לפניי החתונה יצאנו כ- 5 שנים.המערכת היחסים ביננו ידע עליות ומרדות, אשתי מאז ומתמיד נגררה אחריי חברות חדשות.בשנה האחרונה הכירה בחורה שבוגדת בבעלה,יוצאת לבלות עד השעות הקטנות של הלילה,מתלבשת כמוה,מכלחת את איבר המין שלה,צוחקת מדברת ומתנהגת כמוה.לפניי כשבוע ניגשה אליי ואמרה לי שהיא לא נמשכת אליי לא אוהבת אותי ואין לה חשק לחזור כלל מהעבודה.אני עזבתי את הבית וכרגע אנחנו פרודים כאשר אני הייתי אצל יועצת שלדבריה אישתי במשבר עמוק.נכון להיום אישתי כבר מוכנה להתגרש.מה לעשות ? ? ?בבקשה עזרתך הדחופה.

ד"ר אורן חסון
לקבל אותה כפי שהיא
06.08.2006 • 13:06

גיא יקר,
מכיוון שאיני יודע מספיק על אשתך, איני יודע אם היא במשבר עמוק או בפריחה גדולה. קשה לי גם לדעת אם היא הרגישה מדוכאת כל הזמן, ועכשיו היא מרגישה את החופש הראשון מזה שנים. אני כותב את זה לא משום שאני חושב שזה המצב, אלא כדי להראות לך שמנקודת המבט שלי, עם המעט שאני יודע, גם זה יכול להיות נכון. אם אשתך מסרבת להגיע ליעוץ זוגי, וכל מה שהיא רוצה זה להתגרש, אז כנראה שאין הרבה מה שאתה יכול לעשות, אלא לדאוג לשמור איתה על קשר טוב ככל האפשר, כי אתה והיא חייבים לתפקד היטב ובשיתוף פעולה כהורים, למען בריאותו הנפשית של הילד. מריבות ביניכם, והוצאת כאבים החוצה תוך כדי השיחות ביניכם, בנוכחות הילד, ולפעמים גם שלא בנוכחותו, עלולים לגרום לו למצוקה. ולכן, ככל שתדע להשלים עם זה, כך יהיה לך ולה קל יותר, ולכן גם לילד.עם זאת, אם תוריד את הלחץ, ותפסיק לרצות לשנות אותה, ותלמד לקבל אותה כמו שהיא, אולי היא תראה בך יותר חבר, תכעס עליך פחות, ויהיה לה קל יותר לשתף אותך במה שעובר עליה. אני יודע שזהנוראקשה, בעיקר כי כל הזמן תצפה לתמורה. אבל באופן אבסורדי, ככל שתצפה פחות לתמורה, כך יהיה לה קל יותר להתקרב אליך. ואם אתה רואה שחזרה אליך אינה באה ממנה, תסיק מזה שגם לך מגיע לחיות את חייך, כי אתה לא תוכל לחכות לה לנצח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083