התפרצויות זעם: טיפול וכעסים
קרני
לב שבור
⌄
אני בת 31 אמא לפעוטה בת שנתיים -אני נשואה כארבע שניםחוץ מארבע שנים, אני ובעלי יצאנו שנתיים לפני כן .בעלי אומר לי שאני מאוד תובענית וקשה בחיים שלנו -שכל דבר קטן מפריע לי .....הדבר התפוצץ לו בפרצוף לפני חודשיים ומאז הוא בן אדם אחר .. הסיפור בינינו די מ ורכב מבכדי להסביר כי עברנו המון דברים ביחד ודברים לא קלים .אתמול בערב , היה בנינו פיצוץ שהרגשתי שאנחנו על סף פרידה . כל הפיצוצים בינינו נובעים מזה שאני מודעת שיש לי בעיה של התפרצויות זעם מדי פעם ואני לא יודעת איך לטפל בעניין ... אני סובלת מהתפרצויות זעם ומתסכולים כי לא טוב לי במקום עבודה ...שאני עובדת בו אך אני נשארת ששם כי אני די הרבה זמן שם והמשכורת לא רעה והנוחות זה הדבר שמשאיר אותי .....אני ממש בשברון לב וחוסר אונים מכל הפיצוצים בינינו ואני לא יודעת איך לטפל בעצמי
ד"ר אורן חסון
התפרצויות זעם: איך לטפל בכעסים?
⌄
קרני יקרה,
את צריכה קודם להקשיב לעצמך, ולעשות בדיוק את מה שאת יודעת שאת צריכה לעשות – ללמוד להתגבר על התפרצויות הזעם שלך. בדרך כלל זה נובע מתסכול, מיאוש, מחוסר אונים ומנסיונות נואשים לשנות משהועכשיו. אבל אל תאשימי בזה רק את מקום העבודה. גם לך יש חלק נכבד בזה. בין אם התסכול רב ובין אם לאו, את צריכה ללמוד לנהל את מערכות היחסים שלך אחרת. גם למענך ולמען השקט הנפשי והשלווה האישיים שלך, גם למען מערכת היחסים שלך עם בן זוגך, וגם למען הילד שלך, שאין לי ספק שגם הוא סובל מכך, כרגע אולי באופן פסיבי כצופה מהצד, אחר-כך, כשיגדל, גם כמי שסופג את זה ממך.לכי לטיפול. אפשר ללמוד לנהל כעסים. את חייבת את זה קודם כל לעצמך, ואחר-כך לסובבים אותך. רצוי לעשות זאת במסגרת של טיפול זוגי, והיי מוכנה לכך שהדגש יהיה על מפגשים איתך בנפרד. זה לא מחייב חפירה למקורות הילדות שלך. יש טכניקות ללמידה, וצורות מחשבה חדשות, ואני עושה זאת לעיתים קרובות עם זוגות המגיעים אלי ליעוץ.
קרני
התפרצויות זעם: איך לטפל בכעסים?
⌄
דר אורן חסון ,קודם כל ממש תודה רבהשנית בעלי לא מוכן לשמוע על ללכת לטיפול זוגי אז החלטתי ללכת לבדהאם יש טיפולים במסגרת קופות החולים כמו סדנאות לשליטה בכעסים או טיפול פסיכולוגיאשמח לקבל מידע בענייןמאוד חשוב לי לפתור את זה כי כמו שאמרת הסובבים אותי סובלים מזה והמון!! ואני כבר לא יכולה להסתכל גם על עצמי
ד"ר אורן חסון
טיפול בכעסים
⌄
קרני יקרה,
אני לא מכיר מספיק סדנאות לשליטה בכעסים כדי לתת לך מידע עליהן.את יכולה כמובן לפנות לקופת החולים המקומית שלך, לברר מה את יכולה להשיג דרכם.אם את גרה באזור המרכז, את מוזמנת לפנות אלי:www.orenhasson.com, או ישירות: לטלפון077-7007477.