על סף אלימות: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 29.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
האם ללכת לטיפול זוגי..
29.11.2012 • 12:49

אני ובן זוגי יחד שלוש שנים..ויש לנו ילד בן שנה וחצי.מאז ומתמיד הריבים בייניינו היו בתדירות מסוימת ועוצמה..בהתחלה אלה היו העפות מהבית עם תינוק בן שלושה חודשים..אחרכך איומים על החיים והיה מקלל את הילד..משפיל אותי..מדכא אותי רגשית ..איומים כלכליים..בפעם האחרונה זה הגיע לנפנופי ידיים ויריקה בפנים..והילד שלנו עמד מאחוריי בוכה ומפוחד..[אין לי שום ספק שיש לי חלק גדול בכל הריבים אבל בעיניי לא משנה מה הסיבה לריב..לא מגיבים באלימות כזו ,בטח לא בפני הילד]הוא כמובן התקשר להתנצל ושהוא רוצה ללכת לטיפול זוגי..וזה תוך כדי שכנועים עקיפים של..את רוצה משפחה..והילד צריך אמא ואבא, ומה את רוצה כל החיים להביא ילד כל פעם מגבר אחר? מי ייקח אותך עם ילד..וכואני מרגישה שכבר אין מה להציל..אני מרגישה שאני חיה עם בן אדם אלים שאני מפחדת ממנו ושהילד שלי רואה דברים לא טובים. אני מרגישה שאני לא רוצה ללכת ולא רוצה לנסות לחזור..מאסתי בהתנהגות הזאת ומגיע לי הרבה יותרטוב..אבל אני מרגישה שאני אולי לא חושבת על הילד אלא רק על עצמי..מרגישה רגשות אשם..מה דעתך על הסיטואציה? תודה רבה מראש!

ד"ר אורן חסון
על סף האלימות
02.12.2012 • 10:49

נטלי יקרה,
אני חש ממכתבך שיש לכם בעיה דו צדדית. כלומר, שהתפרצויות זעם שלך הן חלק מהסיפור, ושהוא לא יודע להתמודד איתן ומגיב באלימות מילולית, ולפעמים אולי גם להפך. העניין החמיר עד כדי שאתם נמצאים על סף אלימות פיזית.ייתכן מאד שהחלטת לוותר. זה קל יותר, כי בטיפול זוגי את מבינה שגם את תתבקשי ללמוד להתמתן ולהגיב אחרת, וגם את תצטרכי להגיע להבנה שאת צריכה לשנות את התגובות שלך. אני לא בטוח שאת חושבת שאת יכולה, ומכאן שהדרך הקלה היא להיפרד. נפשית, לכאורה, זה קל יותר. אלא שאת גם מוותרת על עצמך. את גם מוותרת על האפשרות ללמוד להגיב אחרת ולהתנהג אחרת, כך שאם לא בזוגיות הזאת, אזי תוכלי להתנהל נכון וטוב בזוגיות הבאה. או מתישהו בחייך בעתיד. רגשי האשם שלך, אני חושב, ייתכן שאינם רק כלפי הילד, אלא גם כלפי עצמך. לשניכם יש מה ללמוד, ושניכם תרוויחו מתקשורת טובה יותר. גם הילד שלכם בין אם תישארו ביחד, ובין אם תיפרדו, כי תקשורת של התפרצויות זעם תופנה גם אליו, במוקדם או במאוחר, אם אינם יודעים להתמודד עם קונפליקטים - ומתישהו הוא לא יסכים לעשות את מה שתדרשו ממנו. וזה יקרה הרבה לפני שתהיי מוכנה לזה.אני לא אומר בזאת שבן זוגך מגיב נכון וכפי שצריך. אבל בטיפול זוגי נכון, שניכם תצטרכו להתמודד עם הקשיים שלכם. אני יודע שזה לא יהיה לך קל בכלל, ושזו תהיה לך התמודדות רגשית קשה עם עצמך, אבל אני חושב שזה יהיה נכון גם לך, לא רק לו. חשבי על זה היטב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083