הבנת בן הזוג: טיפים וייעוץ
רון
אפיון גבר
⌄
שלום,
יש לי בעיה עם הגבר שלי אני לא יודעת איך לאפין ולהתנהג איתו. אנחנו שנתיים וחצי יחדהוא מאוד הפכפך יכול להיות חם אוהב רומנטיקן ומחזר הודעות נלהבות דיבורים טלפונים רצון לחיות יחד דיבורים שרוצה את זהמאוד והכי שם והכי רציני והכי אוהב והכי החיים שלו אני ואז פתאום נפילה פחד להתקדמות ממצב כלכלי שלא נוכל לגמור חודש כמו שצריך ואנחנו עובדים והכל טוב חשבנו על יחידת דיור שהעלויות וההוצאות לא גדולים ואז פשוט נעלם נפרד ממני ומתגעגע וחוזר.איך אפשר לאפין אותו לדעת מה עובר לו בראש? אוהב? לא אוהב? מפחד? ממה? איך לעזור לו? בתור גבר אני לא יכולה לחשוב ולדעת מה מרגיש נתקלת במצב כזה תוכל לדעת עושים במצב כזה ועם יש דרך להתמודד?או שפשוט לחכות בסבלנות ולהיות סבלנית כלפיו ולתת לו תמיד חופש למחשבה בכל פעם שירגיש לחץ וירצה הפסקה לתת לו בלי בעיה?..
ד"ר אורן חסון
לא "גבר" אלא אדם
⌄
רון יקרה,
מה שברור שמסיבה כלשהי הוא לא יציב. מדוע? - אין לי כלים לדעת, כי אני לא מכיר אותו. את מכירה אותו הרבה יותר טוב ממני, גם אם אינך בטוחה שיש לך הכלים שיש לי להבנה שלו. האם הוא חושש מאי יציבות כלכלית? האם הוא חושש ממחוייבות? כדי להבין אותו, אל תתייחסי אליו כאל "גבר", כי זה גורם לך לחשוב שאין לך סיכוי להבין אותו (כי הוא גבר ו"גברים הם משהו שקשה להבין"), אלא כאל אדם, עם חששות ורצונות משלו, ונסי להבין אותם. אולי אם תצליחו לדבר יותר, ואם הוא יראה שאת באמת מנסה להבין אותו מבלי להתחרפן כשהוא מסביר לך משהו שאת לא אוהבת לשמוע, יהיה לו קל יותר לשתף.אם תרצי להרחיב בעניין זה, את מוזמנת להתייעץ איתי ביעוץ טלפוני חד פעמי (ראי פרטים אצלי באתר).