עכבות רגשיות: טיפול ותהליך
חנה
בעיה רגשית
⌄
שלום
! אני בת49.גרושה מזמן .קשה לי לומר מילות אהבה לילדים שלי. בילדותי גם אני לא קיבלתי אותם. חשבתי כיאני יהיה אחרת וזה מפריע לי ולילדים מאוד! לא מצליחה לתקן את המצב למרות המודעות. הבת שלי בוכה מחוסר רגש. גם בזוגיות לא הולך לי כבר הרבה זמן! האם יש קשר בין הדברים? מה אני יכולה לעשות ?איך יוצאים מזה? האם אפשר לבד? הסבל שלי ושלהילדים ענק... בטיפול קצר נאמר לי,שאני צריכה לתרגל מילות רגש,לעלות אותן. יש לך עוד רעיון? הרבה מאוד תודה.
ד"ר אורן חסון
יותר מאשר תיקון טכני
⌄
חנה יקרה,
את מדברת על עכבות בסיסיות שיש לך, המקשות עליך לחשוף רגשות. הסיכוי לטפל בזה בטיפול קצר הוא די קרוב לאפס. שינוי עכבות כזה הוא "לימוד רגשי", וזהו תהליך ממושך. זה יותר מאשר "תיקון טכני". אם את יכולה, לכי לטיפול פרטני. זה מגיע קודם כל לך, אבל לא רק לך.כדי לומר לך אם יש לקושי הזה שלך השפעה על יצירת קשר זוגי, אני צריך להכיר אותך, ולהבין גם את המקור לעכבות בהחצנת הרגשות שלך (במילה "מקור" אני לא מתכוון לסיבה שגרמה לכך, אלא למנגנון ולאופי העולם הרגשי שלך). כך שכרגע לא אוכל לתת לך תשובה.
חנה
יותר מאשר תיקון טכני
⌄
תודה רבה ! ללכת לטיפול פרטני ארוך לא מאפשר לי מצב כלכלי מאוד קשה. מה זה מנגנון של העולם הרגשי? יש לי חברים.,שאוהבים אותי ואני אותם. אני כותבת שירים עם הרבה רגש .בבית זה יותר קשה.אני כבר לא חושבת לחפש זוגיות בגלל מצבי המסובך ובלי אפשרות לעזרה.
ד"ר אורן חסון
טיפול נפשי במחיר שווה לכל נפש
⌄
חנה יקרה,
הנה, פתחת לי צוהר לעולם הרגשי שלך. אני לא יודע עליו כלום, כמעט, כמובן, אבל את מצביעה עליו שהוא קיים. שאת מרגישה, ואפילו נותנת לו ביטוי. ואז השאלה הן מה העכבות שלך כלפי הילדים. אני לא יכול לומר לך כך. זה משהו שצריך לעבוד עליו באופן מעמיק יותר.לגבי טיפול... יש דרכים שונות בכל זאת, גם ציבוריות. אנא צרי איתי קשר במייל, וכתבי לי את מקום המגורים שלך, ונראה אם אוכל לסייע לך.do@orenhasson.com