מריבות תכופות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 11.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
5 חודשים לפני חתונה ומבולבלת
11.02.2011 • 14:26

דר" חסון שלום.זה קצת קשה לתת תמונה יחסית אובייקטיבית אבל אנסה בכל זאת.אני ובן זוגי חברים כבר 7 שנים (מאז שהייתי בת 18) וגרים ביחד 3 שנים. אנחנו עתידים להתחתן בעוד כ-5 חודשים. לאחרונה תדירות הריבים שלנו התגברה מאוד, אנחנו רבים המון ואני מרגישה שיש בינינו בעיית חוסר תקשורת. כאשר אנחנו רבים הדבר הראשון שאני רוצה זה לעזוב וכתוצאה מכך בן זוגי מרגיש שאי שם בפנים אני לא מעוניינת להיות איתו ובגלל זה בכל הזדמנות אני משליכה הכל. אני לא יודעת אם באמת זה משהו שחבוי אצלי בפנים ואולי אני לא סגורה על עצמי. יש לציין כי אני מאוד אוהבת אותו ולאחר כל כך הרבה שנים שאנחנו ביחד אני גם מרגישה שלא נוכל להתגבר על פרידה כיוון שכל החיים שלנו משותפים וכל החברים, המגורים וכו'. חשוב להדגיש כי בתקופה זו אני נמצאת במצב של חוסר וודאות בנוגע לקריירה שלי ולכן אני רגישה ולחוצה מתמיד. אני לא יודעת אם מה שקורה בינינו הוא חלק ממתחים שלפני חתונה (למרות שאני לא מרגישה שאנחנו מהזוגות שלוקחים את החתונה מאוד בלחץ) או שמא אנחנו לא אמורים להיות ביחד והריבים שלנו אולי נובעים ממשהו שמורגש אצלי בפנים ומוקרן החוצה. אשמח מאוד לעזרתךתודה רבה

ד"ר אורן חסון
להוריד לחצים בטיפול מוגבל
12.02.2011 • 23:23

תמר יקרה,
אם אתם רבים כל הזמן, לא פלא שאת לא סגורה על עצמך (ובעצם, עליו, לא?). כי זה אומר לחייב את עצמך, אולי, למריבות כאלה לכל החיים. אלא שאם זה רק עניין של הזמן האחרון, אז אולי כי נלחצתם, אולי כי קשה לכם להגיע להסכמות כאשר מפעילים עליכם לחצים, אולי כי קשה לכם לדבר כאשר נוצרים קונפליקטים מהותיים – שעליהם מן הסתם קשה עוד יותר להתגבר בזמן לחץ. זה לא שאתם "אמורים" או "לא אמורים" להיות ביחד. אם תסתדרו, אז הכל בסדר.יתכן שכדאי לכם ללכת ליעוץ זוגי, ואולי לזמן מוגבל, מתוך המטרה לשחרר לחצים, לתקשר, ולהסתייע באדם נוסף מקצועי, כדי לאפשר לכם לעבור את הגשר הזה. אם אתם מרגישים שהנזק ליחסים ולרגשות שלכם שגורמות המריבות עלול להיות בלתי הפיך – וזה הסיכון של תקופה כזו – כדאי להשקיע ביעוץ כזה כדי להוריד את המתח, ולהרגיש בנוח יותר. בדיוק כפי שאדם יכול ללכת לטיפול פרטני בתקופה לוחצת, לשם מעבר קל יותר של אותה תקופה בלבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083