עימותים בזוגיות: איך לפתור?
מתוסכלת
הפחד מגירושים, גורם לי להשפיל את עצ
⌄
היי,אני כותבת באמת מתוך תסכול. אני נשואה כמעט 7 שנים ובעלי הוא לא איש שיחה.תמיד שאני אומרת משהו שמפריע לי (כל דבר), זה מסתיים בכך שהוא כועס ואז כל תשומת הלב מופנת אליו ואני מוצאת את עצמי כל פעם מחדש מתנצלת ושהגזמתי וסליחה וגם אם אני יודעת שזה לא נכון ואני כן צודקת, אני בכל זאת מתנהגת ככה.אני אתן דוגמא מהפעמיים אחרונות, במשך היום אנחנו בקושי מדברים עד 17:00 בערך אולי שיחה ביום וגם בקושי וזה רק אני מתקשרת.בשיחה ביום שאני שואלת אותו איפה הוא, זה מעצבן אותו, הוא טוען שאני לא אמא שלו ושאפסיק לשאול אותו איפה הוא (דרך אגב הוא עצמאי).הוא בא לבית ב-17:00 ואמר לי שהוא הולך להצעת מחיר, אני עם חושיי המפותחים, הייתה לי תחושה שהוא לא הלך להצעת מחיר בסוף התברר שהוא היה אצל אח שלו. ששאלתי אותו למה הוא משקר ושאין לי בעיה שילך לאח שלו אבל שלא ישקר, הוא השתולל ואמר שהוא לא חייב לתת לי דין וחשבון ואני לא אמא שלו ושיפסיק לשאול אותו כל פעם איפה הוא. כרגיל נכנעתי ואמרתי סבבה.אני מרגישה שהוא לא מתייחס אליי ומפריע לי שהוא לא מתקשר אף פעם לשאול מה נשמע? קצת להתעניין בי.אז היום אמרתי לו את זה וכתבתי לו בהודעה שבסוף אני אמצא את עצמי בוגדת בו, כי ממנו אני לא מקבלת שום יחס. וזה הרתיח אותו שאני מאיימת עליו ועכשיו הוא שוב זה שכועס ואני מוצאת את עצמי שוב מתנצלת ושהגזמתי.אני פשוט מתוסכלת, הפחד שלי מגירושים גורם לי להתנהג כמו סמרטוט.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
חשש מעימותים
⌄
מתוסכלת יקרה,
את כועסת מספיק כדי לומר את מה שאת חושבת, אבל כאשר את תוקפת אותו, או מאשימה אותו, והוא תוקף בחזרה, את נסוגה. עושה רושם שאת בעיקר חוששת מעימות, יותר מאשר מהגרושים. גם אין צורך שיהיו גרושים. יש לכם בעיה בתקשורת. את לא מצליחה לומר את מה שאת אומרת מבלי שזה ייצא חזק מדי, והוא לא מצליח לומר לך באופן שקט ואסרטיבי שאת מגזימה, אם כך הוא חושב. התוצאה היא שהוא לא מתנהג כפי שהיית רוצה שיתנהג – כי את לא מצליחה לומר לו כך שירצה לנהוג כרצונך – ושהוא לא יודע לומר לך שהוא רוצה שתגידי אחרת, אז הוא מנסה, ובאופן אגרסיבי, לומר לך שלא תגידי בכלל.אם תרצי, צרי איתי קשר ליעוץ טלפוני חד פעמי, כדי שאוכל להסביר לך זאת טוב יותר. כרגע את חיה בתחושה עצמית לא טובה ובהשפלה, ולא בצדק. את יכולה לשנות.