גירושין ומשבר זוגי: מה חשוב?
דני
להאמין או לא להאמין ?
⌄
מחבר/ת :דנישלום אנחנו נשואים שלוש שנים פלוס ילדה.במהלך השנה האחרונה גיליתי שיש לאשתי משהו שאני לא יודע להגדיר.הסיפור הוא כזה שאשתי הייתה ביותר מקשר עם חבר לעבודה במשך שמונה חודשיםבמהלך ההסעה לעבודה ובטלפון ללא ידיעתי כמובן. לאחר התגלות הסיפור נתגלתה לעניי התמונה הבאה : לא היו מפגשים בנייהם לא היו שיחות אינטימיות, למרות שהוא ולאחר מכן גם היא במידה מועטה היו מחמיאים האחד לשני, ולא היה מגע כלל , כאשר הנקודה העיקרית הייתה שהוא הציע לה יום אחד ללכת איתו למלון והיא לא הסכימה. היחסים בנייהם הובילו לדבריה למצב שהם רצו לעבורלגור יחד , כאשר לטענתה היא לא רצתה להיגרר לסקס רק כאשר היא תתגרש ממני.אני מבקש את דעתכם האם אני מטומטם שאני מאמין לה? האם יש מצבים כאלה שלאחרמערכת עם תקופה ארוכה כול כך אין מגע או סקס כלל?אודה על תשובתכם
ד"ר אורן חסון
להגדיר מטרות
⌄
דני יקר,
אתה מדבר על כך שאשתך רוצה להתגרש ממך כדי לעבור לחיות עם גבר אחר. ואז, אני תוהה מדוע הדבר החשוב ביותר בעיניך הוא אם היא שכבה איתו או לא. האם זה ישנה משהו לגבי התוצאה? – בכלל לא בטוח. זה רק ייתן לך תחושה חזקה יותר שהיא לא בסדר. חשוב היטב מה אתה רוצה. אני בכלל לא בטוח שאתה יודע. אני חושד שאתה רוצה עדיין שתחיו ביחד, ולכן רוצה תשובה לשאלה הזו, כדי לדעת באיזה תנאים תעשו זאת (כלומר, אם היא "לא בסדר" ובגדה בך, אז היא זו שצריכה לרַצות אותך, ואם לא – אתה ה"חלש", לכאורה שרוצה אותה כשהיא לא רוצה אותך). אלא שאתה עושה את המלחמות הלא נכונות. כך או כך לא תוכלו לשקם מצב כזה כראוי ללא יעוץ זוגי. האם תוכל לגרום לכך שהיא תרצה אותך ותחזרו לחיות ביחד? – נדמה לי שזו צריכה להיות המטרה הראשונית שלך, כי נדמה לי שזה מה שאתה רוצה.ונדמה לי שאם לא זה, המטרה הבאה שלך צריכה להיות קשר טוב עם הבת שלך, ולצורך זה אתה צריך לשמור על קשר לפחות סביר איתה. הבריאות הנפשית של הבת שלך חשובה אולי מכל דבר אחר. חשוב על זה.
ד"ר אורן חסון
כדי שתקרא שוב
⌄
דני יקר,
אני מוסיף את ההודעה הזו, כי אני יודע שבכעסך יהיה לך קשה להקשיב למה שכתבתי לך. אז אני כותב זאת כדי שתקרא שוב, ואולי שוב ושוב את מה שכתבתי לך. חשוב שתחשוב על זה לעומק, דווקא כי אתה פגוע, ועלול לפגוע כתוצאה מכך גם בעצמך וגם ביקרים לך.