סיום קשר: איך לעשות זאת נכון

תאריך פנייה: 20.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פועלת
מחפשת דרך פעולה נכונה
20.12.2011 • 15:43

יש מישהו שיצאנו כמה פעמים. שכבנו גם כמה פעמים ואז הוא החליט שלא מתאים לו (כמובן בלי ליידע אותי.. לפי ההתנהגות שלו הבנתי שהוא לא מעוניין כנראה).עכשיו,הוא מדי פעם מתקשר (פעם בשבוע) רוצה שניפגש .. ואני כבר לא. לא מעוניינת בקשר שלא יוביל למשהו יותר רציני. בטח לא סטוץ.אני לא מעוניינת בשום מפגש נוסף איתו או שום קשר איתו והבעיה היא שאינני יודעת כיצד להגיד לו בפעם הבאה שהוא מתקשר, את הדברים האלה, מבלי לפגוע בו.אני יודעת שהרבה יחשבו שאם הוא פשוט התנתק ממני ורוצה רק סטוץ אז אני לא צריכה לחשוב אם הוא יפגע או לא. אבל אני כן חושבת כי כזו אני.איך אומרים למישהו שלא מעוניינים להמשיך קשר איתו?..תודה.

ד"ר אורן חסון
כשדי זה די, אבל להגיד זה קשה...
20.12.2011 • 18:49

פועלת יקרה,
בכל מקרה, אם את רוצה לומר למישהו שאת לא מעוניינת להמשיך את הקשר איתו, את פוגעת בו. אין דרך להימנע מזה אם זה מה שאת רוצה לומר, וזה עוד יותר קשה כאשר הצד השני לוחץ למרות הרמזים העדינים. מצד שני, אם לא אכפת לך לומר דבר שקר, את יכולה להמציא מה שאת רוצה. למשל, שהאקס שלך הגיע מחו"ל, ושאת רוצה לחדש את הקשר איתו (גם אם אין לך אקס כזה, כלומר), או שחלית במחלה ממאירה ואת מעדיפה להתנתק מכל קשר עם גברים, או שבדיוק נבחרת לתוכנית של נאס"א לאימונים לבחירת האסטרונואוט הישראלי הבא, או כל סיפור אחר שאת בוחרת לספר ושאת חושבת שיאמין.העניין הוא שאם תעשי את זה, את מאבדת משהו מהיושרה שלך (אינטגריטי) בעיני עצמך. נכון שרגשי האשם שלך חוגגים כשאת פוגעת במישהו, אבל מצד שני, כשהם חוגגים, הבטחון העצמי והאסרטיביות שלך נפגעים. אולי הגיע הזמן שתלמדי לומר משהו שאת רוצה, כאשר את חושבת שזה משהו נורמלי וסביר, גם אם הוא פוגע במידה סבירה ולא מרושעת. אם הצד השני נפגע, במקרים רבים זו בחירה שלו, ואת לא צריכה לקחת זאת עליך, כאשמה שלך. אחרי הכל, אנשים נפרדים זה מזה כל יום. זה חלק נורמלי ותקין מתהליך הבחירה. השתמשי בהבנה הזו כדי להרגיע את רגשי האשם שלך, ונסי לבנות בטחון עצמי ואסרטיביות. אם תצליחי לעשות זאת נכון, בסופו של דבר תרגישי אדם טוב יותר. אני אומר זאת בודאות, כי אני מלווה בתהליכים כאלה לא מעט נשים, ובעיקר נשים צעירות שמתחבטות ביכולת האסרטיבית שלהן, כמו גם ובענייני בטחון עצמי וזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083