עימות עקרונות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 29.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לאה
איך ממשיכים מכאן
30.07.2010 • 00:24

אני בעשור השלישי לחיי אמא ל3 . נשואה מזה עשור. בעלי אדם שקשה לחיות איתו ולעבור איתו יום אחד ללא חוסר יציבות המתבטא מצידו בחוסר איזון בלקיחת החלטות אישיות וכלכליות. הוא אדם שמעדיף את כולם על פני משפחתו ובטח על פני. הוא אינו רוכש לי כבוד ואינו מהווה דוגמא טובה לילדים (מקלל בטלפון, חסר סבלנות אליהם וכו'). ברקורד שלו אפשר למצוא אלימות, סמים קלים ובגידות שהתקימו לאורך שנים עם זונות. החלטות כלכליות שהוא לקח (רכישה גדולה מיותרת בתשלומים גדולים והלוואות נוספות שבאו בעקבות זאת בנוסף למשכנתא כבדה שכבר אז לא עמדנו בה, כל זאת בניגוד לרצוני), הביאו אותנו לחובות ענקיים שאיננו עומדים בהם. היום אנחנו לפני איבוד הבית. לא ניתן ללכת איתו ליעוץ מאחר והוא משקר בכל דבריו. (הינו במפגש אחד אליו הוא הוביל, שהגיע כצפוי לקולות צורמים מאחר ולא ניתן לנהל מולו שיחה הגונה).אין לי אומץ להתגרש.לא אחזיק מעמד לבד בעולם הזה עם 3 ילדים. (לא נראה שהוא יעמוד במזונות או יהיה עקבי). קשה לי המחשבה של לחיות ללא בן זוג ולעבור את תלאות היומיום לבד. כואב לי על הילדים שיצמחו מתוך משפחה מפורקת וילדותם לא תהיה 'נורמלית'. סבלתי רבות בעשור חיי לצידו מאחר ואני נגד גירושים, לאחר שיש ילדים. אך המצב מחמיר בכל רגע, בייחוד בהתנהגותו אלי.מה אני עושה?

ד"ר אורן חסון
כשהעקרונות שלך מנוגדים זה לזה...
31.07.2010 • 22:15

לאה יקרה,
לפי דברייך, את נמצאת בשותפות זוגית עם גבר שאינו יציב ואינו אחראי, פועל לפי מצבי רוח, מהמר באופיו, נאבק איתך בשרשרת של מאבקי כוח שאינם מאפשרים לשניכם לנהל שיחה גלויה ופתוחה ועניינית, ומנסה לחמוק מעימותים, ואולי גם ליצור תדמית עצמית מלהיבה יותר, דרך רצף של שקרים. יתכן, ואני אומר "יתכן" כי איני יודע בודאות מבלי לנסות, שגם יעוץ זוגי הוא מעבר לאפשרות תיקון בשלב זה.ועכשיו, את נמצאת בעימות בין עקרונות שונים, שהוא אך ורק בינך לבין עצמך. חשוב לך שהילדות של ילדייך תהיה טובה, שלא יהיו חשופים לשקרן מקצועי, שעתידם וההווה שלהם יהיו יציבים. זה לא יהיה לך עם בן זוגך. מצד שני, את עקרונית "נגד גרושים". השאלה היא איזה עיקרון חשוב לך יותר. הוא שייקבע את התשובה לשאלה שלך "מה אני עושה?"בנוסף לעיקרון (ופעמים רבות יש לי בעיות עם "עקרונות", מכיוון שהם חוסמים אותנו מפתרונות ריאליים וסבירים במצבים קשים), המונע ממך להיפרד ממנו, יש לך גם פחדים מפני שני דברים:האחד, שילדייך יחיו בסביבה 'לא נורמלית', בשל היות המשפחה שלכם 'משפחה מפורקת'. חשבי היטב עד כמה נורמלית המשפחה שלכם עכשיו, ועד כמה יציבה המשפחה שלכם עכשיו, כאשר היחסים שביניכם גרועים כל כך, וכאשר הם לומדים מתוכה מהי זוגיות.השני, מהקושי הכלכלי להיות לבד, ומהקושי "לעבור את תלאות היומיום" לבד. כרגע, נדמה לי שאת יותר ניזוקה, בשני התחומים האלה, מאשר מקבלת ממנו תועלת. ולכן, הקושי הזה הוא יותר של הפחדים שלך, מאשר קושי אמיתי. תצטרכי ללמוד להתגבר על הפחדים הללו.אני מציע לך ללכת ליעוץ פרטני שיעזור לך גם לקבל פרופורציות, ולכן השלמה עם החלטות שלך אם וכאשר תגיעי אליהן, או דרכי פעולה בין אם את נשארת איתו ובין אם את מחליטה לעזוב.במידה שקשה לך להתמודד עם זה כלכלית, נסי את קו החרום של משרד הרווחה, ספרי את סיפורך, ובקשי עצה, בטלפון: 1-800-22-0000, הפתוח 24 שעות ביממה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083