התלבטות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.07.2010 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
שי
לא מסוגל להחליט להתחתן או לא
29.07.2010 • 20:14

אני וחברתי ביחד כבר 8 שנים שמתוכם גרים ביחד מסםר שנים.היא לוחצת להתחתן ואני לא מסוגל להחליט האם להתחתן או להיפרד.אני ממש בדיקאון כל הזמן וכמובן גם היא ומצב הנדנוד הזה נמשך כבר זמן רב.מה לעשות ?

ד"ר אורן חסון
כשאתה לא יודע מה טוב-אולי טוב לתת?
30.07.2010 • 00:46

שי יקר,
אם אתה לא מסוגל להחליט לכאן או לכאן, ובעיקר כאשר אתה מכיר אותה היטב, ולכן לא נזקק לזמן נוסף כדי לדעת עוד משהו חשוב עליה, הרי זה אומר שבמצב הידיעה הנוכחי שלך אותה, את היחסים ביניכם, את עצמך, ואת מה שיכול או לא יכול לקרות בהחלטה כזו או אחרת, ובהתחשב בייסורי המצפון שלך (אולי), או הלחצים שלך (גם כן אולי), ההחלטה לכאן או לכאן היא פחות או יותר שוות סיכויים מבחינת האופציות לחיים טובים. מה שאומר שאתה צריך להמר, לכאן או לכאן, מבלי שתדע באמת מה טוב יותר.אם כך, חשוב על זה: אולי כדאי להמר על חיים ביחד, לפחות כי לה זה יעשה טוב יותר, ואולי גם זה שווה משהו בעיניך. אולי יעשה לך טוב לעשות לה טוב, ובעיקר אם לך זה לא ממש משנה, כי אתה לא יודע מה נכון ומה לא.ואני אומר את זה במקום לשלוח אותך ליעוץ פרטני ממושך, שאולי יעזור לך להבין גם למה אתה מתלבט, ולשקול מחדש את הנטיות, דברים שאתה אולי יודע ברובם, אבל אולי גם לבחון את המעצורים שלך שמונעים ממך לעשות צעד זה או את הצעד ההפוך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שי
כשאתה לא יודע מה טוב-אולי טוב לתת?
30.07.2010 • 12:51

תודה רבה, המילים שלך מבטעות גם את החשיבה שלי, אך האם אין כאן צורך בחשיבה אגואיסטית ורציונלית בלבד (ראש נקי מרגשות) על מנת לא לעשות יותר גרוע בעתיד ?

ד"ר אורן חסון
לא לפחד להרגיש!
31.07.2010 • 22:05

שי יקר,
החשיבה שלנו, וההחלטות שלנו, מבוססות על שתי מערכות הפעלה שונות. האחת רגשית, והשניה קוגניטיבית (מה שאנחנו קוראים "חשיבה"). הראשונה בדרך כלל מהירה יותר, ולפעמים אנחנו קוראים לה "אינטואיציה" כאשר אנחנו "מרגישים" מה נכון ומה לא נכון, מבלי יכולת לעקוב אחר כל השלבים הלוגיים. היא מתבססת על נסיון קודם, ועל תחושות כמו "פגיעה", "עלבון", "שביעות רצון", "אושר", "הנאה" וכדומה. לזה ולזה יש ערך. אי אפשר לפעול על פי שיקולים רציונליים בלבד, כי הם איטיים מדי, ולפעמים הם אפילו פחות מדוייקים. לפעמים. כאשר יש כל כך הרבה שיקולים שצריך לקחת בחשבן. הבדלים בין אדם אחד לאחר נובעים, בין היתר, כמובן, גם מהמשקל שכל אחד מאיתנו שם לכל אחת ממערכות ההפעלה הללו. אבל חשוב מאד שלא לפעול "נקיים" מרגשות, כי הרגשות קיימים אצלנו משום שיש להם ערך בהכוונה נכונה. לא רק רגשות – כי לו היה נכון לנו להסתפק ברגשות בלבד, לא היתה מתפתחת באופן כל כך נרחב גם המערכת הרציונלית שלנו. מכאן שאתה צריך להתחשב בשתיהן.תקצר היריעה כאן מלהוסיף על הקשר והאינטרקציה בין שתי מערכות ההפעלה הללו שלנו, אבל חשוב שלא לבטל אף אחת מהן. הקושי הוא ליצור איזון "נכון" ביניהן, וה"נכון" הזה מאד תלוי גם בעולם החברתי שבו אנחנו חיים, ובמשוב שמקבלים ממנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אבי
לא מסוגל להחליט להתחתן או לא
06.09.2010 • 15:19

אם אתה חושב שהיא האישה שחיפשת כל חייך אז תתחתן