עימות או בריחה? מה עלול להיגמר?

תאריך פנייה: 06.01.2023 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אילנית
אמיתי, ניצול, נוחות, חוסר מודעות ?
06.01.2023 • 16:48

שלום,
התכתבנו בעבר. בנושא פרק ב' -תחום כלכלי.איני מוצאת את ההתכתבות.אני יוצאת עם בחור תקופה כשנה ושנינו פרק ב' רק שהוא ללא ילדים.השיגרה עמוסה כך שאני באה אליו פעם בשבועיים בסופש. הוא בא אליי פעם בשבוע וכל סופש שהילדים בבית .בני 40 .משהו בתחושה שלי מציק לי. מרגיש לי נוחות מצידו. הוא יותר אצלי מאשר אני אצלו. אני מלאה את המקרר הוא לא . קונה מידיי פעם דברים קטנים -מצרכים בסיסים- מידיי פעם . אך כשאנחנו יושבים לארוחת בוקר בשבת וצהרים אני זו שעיתי את הקניות!לאחר שיחה עם אבא שלי שאמר לי שהבחור צרך להגיע ולעשות קניות אם יודע שבא אליי כי הוא כבר לא אורח . ( פותח את המקרר ומכין לנו לאכול גם )אז מידיי פעם קונה ממש דברים בסיסים אבל מציק לי ואני אומרת למה שארצה להתקדם איתו לרציני מה הוא ייתן לי ? הוא יותר עול עליי מאשר שותף .מה אנני צריכה אותו ? ויש אהבה מטורפת אך אולי אני עיוורת?כיצד אני בוחנת את הדברים או מדברת איתו ואומרת לו שהוא יותר אצלי מאשר אני אצלו , כשהוא פה הוא מרגיש בבית אבל וואלה תיהיה גבר ,אתה רווקקקק אני עם ארבעה . משהו מציק לי וכואב גם אולי לסיים את זה אך משהו במוסריות מציק לי.מרגיש לי שאולי טוב אך מאתגר גבר גרוש עם ילדים מאשר רווק ולא רק רווק , רווק שמרגיש לי שקצת חי עליי כשבר לבקר. ( פעם בשבוע לפעמיים פעמים)עצרתי את זה והוא לא מבין למה לא נפגשים .מה אני צריכה לפגוש אותו? שיבוא אליי ויחיה על חשבוני?מבואסתאהבה ישאך לא רואה עתיד אלא עול

ד"ר אורן חסון
עימות/בריחה/הפסד גדול?
07.01.2023 • 14:33

אילנית יקרה,
כתבת "עצרתי את זה והוא לא מבין למה לא נפגשים". זו נקודת מפתח. כי היא אומרת שלא סיפרת לו את מה שסיפרת לי. אולי רמזת לו, ולא יותר.זה לא הוגן כלפיו, כי את לא נותנת לו את האופציה לשנות.זה לא הוגן כלפייך, כי גם את מבינה שאין לו את הנטייה הטבעית להבין את זה, והוא הולך על מה שנוח לו כלכלית – את מפסידה משהו טוב (אמרת: יש אהבה מטורפת), רק כי הוא לא מושלם. אז גם אם זה לא טבעי לו, וגם אם תצטרכו לדבר על זה מדי פעם – זה עדיין יכול להיות הרבה יותר טוב מקשרים אחרים שאין בהם את מה שיש ביניכם. גם אם הוא יהיה יותר 'קל' בנושא הכלכלי.לפחות שווה לך להיות אמיצה, ולדבר איתו על זה. זה עימות, אבל אחרת זו בריחה, שלא לדבר על כך שזה יכול להיות גם הפסד גדול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
עימות/בריחה/הפסד גדול?
09.01.2023 • 17:23

הרבה דברים לחשוב עליהםתודה!!!
.ישנם דברים שאכן יכול ללמוד אך המקום הזה של " הוא לא עושה או חושב על זה" מקשה עליי. הוא משקיע בי אך פתאום נופל האסימון שהיו מס אירועים שאני הזמנתי אותו ,לא הציע לשלם בייססיטר אז תדמיין שהוצאתי 350 להופעה, בייביסטר 250, מונית לבייבבטר עוד 40. ולא הציע אך העיקר חוזר לישון במיטה שלי. לא אוהבת וגם אם אשוחח איתו על זה ,מרגיש שלא עבר את מבחן המציאות

ד"ר אורן חסון
משהו שיהיה לך לא רע בכלל. אולי.
11.01.2023 • 17:22

אילנית יקרה,
את צודקת. אלו הם דברים שאמורים להיות הרבה יותר מובנים מאליהם. מצד שני, היות שיש אצלו גם דברים טובים, אולי שווה לתת לו קצת יותר קרדיט, ולהסביר לו איך את חושבת שזה צריך להיות. זו אי נעימות בעינייך, וזה נכון, אבל עם יותר העזה אולי גם תצליחי להשיג משהו שיהיה לך לא רע בכלל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083