עזרה לזוגיות: פתרונות מתמשכים
שני
חוסר תקשורת וזוגיות
⌄
שלום
אנו נשואים 17 שנה יש לנו 3 ילדים 14 12 10 אני בת 44 בעלי בן 49 , במשך כל השנים הייתה בינינו זוגיות טובה, יחסי מין טובים, מידי פעם היו התרחקויות ותמיד ידענו להשיב לעצמינו את הזוגיות, במשך השנתיים האחרונות עברתי טלטלות במקומות עבודה ומצאתי עצמי יושבת בבית כבר שנה וחצי, כל הזמן אני סביב הילדים וגם בעלי כשמגיע מעבודתו נמצא סביב הילדים- יש לנו ילד לקוי למידה שמתבקש שנשב ללמד אותו למבחן או שנעזור לו בשיעורי הבית, מזה כחודש וחצי אין שום אנטימיות ביני ובין בעלי , אין תקשורת , לא יוצאים לאף מקום, בקיצור-חיים את המרתון היום יומי. היום שוחחנו על המצב ובעלי העלה בפני דברים שדי פגעו בי-למרות שלא רצה לפגוע, (בעלי איש מאוד חכם ומאוד תומך ועם ראש על הכתפיים)אמר שכבר אין לא כח, מרגיש מאוד כבוי, גם אין לו חשק למגע איתי, טוען שאני לא דואגת לגוף שלי, גם אני הרגשתי שבזמן האחרון אין לנו על מה לדבר ואין לנו חשק לצאת, לגבי הגוף שלי אז אני אישה מאוד מטופחת ,מלאה ,שכבר שנים רבות מנסה לרדת במשקל אך נפשית אין לי כח להתמודדות הזו כבר של כל הדיאטות הכושלות,אני לא יודעת מה לעשות איך נוכל להחזיר לעצמינו את הזוגיות ....האמת שאין לנו כח ליועצים מבחוץ
ד"ר אורן חסון
עבודה ארוכת טווח, ועניין בחיים
⌄
שני יקרה,
לפעמים יועצים מבחוץ יסייעו לכם לקבל כוח בפנים. והנה, פנית אלי, ואני יועץ מבחוץ – אם כי ברור לי ההבדל. את מחפש פתרון מהיר, וזה, לכאורה, מה שאני יכול לספק לך. מבלי הלחץ והמאמץ הנפשי של יציאה לפגישות ושיחות וכן הלאה. זה נכון, אבל גם מה שאני יכול לספק לך כאן, גם מוגבל הרבה, כך שגם הגמול בהתאם. לצערי...יש לכם מה לעשות. את יודעת את זה. הוא יודע את זה. אני חושב ששניכם רוצים, למרות לחץ הזמן והעומסים עליכם. וזה קשה, בשל לחץ הזמן והעומסים עליכם.יש שני דברים שונים: לגבי הדיאטות הכושלות, יכול להיות שאת צריכה להחליט "מספיק חזק" ושזה מספיק חשוב כדי לעשות מעשה, ולחפש פתרון שתתמידי בו, ולא פתרון פלאים שיפתור לך את הכל ברגע (כמו שחיפשת אותי כאן, כיועץ לרגע, במקום ליצור תהליך מתמשך שיהיה מועיל יותר). והדבר השני, של היחסים ביניכם – גם כאן נדרשת עבודה, שהיא לפנות זה לזה זמן מהלחצים הכוללים. אני כבר לא מדבר על יציאות פה ושם – וזה עניין של יוזמה והחלטה, ומותר גם לך ליזום אם את רוצה להחיות מחדש את הנישואים שלכם, ומוכנה לקחת אחריות ולא רק להמתין, פסיבית, שהוא יעשה זאת. בדיוק כמו עם הדיאטה והיעוץ – אין פתרון פלאים, והתוצאה לא תגיע בבת אחת – זה מאמץ מתמשך, וצריך להתפנות אליו נפשית. אבל אמרתי – לא מדובר רק ביציאות, אלא גם בפנאי זה לזה בבית, ביצירת פינות שלווה משותפות, בזמן קפה ועוגה (דיאטטית) בבית, כאשר הילדים עסוקים בעניינם (ובגילם, יש מספיק רגעים שבהם הם עסוקים בעניינם). נצלו זאת. כדי לדבר וכדי לחדש את החברות. כדי לראות משהו חדש ומעניין בטלויזיה שיתן לכם על מה לחשוב ובמה להתעניין, ולא רק סידרה או ריאליטי קלילים שרק יתנו לכם לשקוע. חפשי מחדש את נקודות העניין שיש לך, וכשאת תהיי יותר מעניינת לעצמך, יהיה לך קל יותר לשתף אותו בכך, וללא ספק תהיי גם יותר מעניינת לו. וגם זו עבודה ארוכת טווח.