עזרה בבית וצרכים זוגיים

תאריך פנייה: 10.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
בעל מכור לעבודה
11.07.2006 • 00:06

שלום
ד"ר אורן חוסןאני בת 29 נשואה מזה 9 שנים לגבר בן 40, יש לנו שני ילדיםבעבר בעלי נקלע לחובות כספיים לכן הוא נאלץ לעבוד ממש קשה כדי לכסות אותם ובמקביל הוא מימן לי את לימודיי האקדמאיים, ולא החסיר ממני כלום כל מה שביקשתי הוא נתן לי. היום תודה לאל הוא כיסה את כל החובות ומצבנו הכספי השתפר, אני הצעתי לו שיעבור לעבודה במקום אחד ולא בשני מקומות ואני היום שהשלמתי את לימודיי מוכנה כבר לצאת לעבוד וכך שנינו נעבוד ונוכל להיפגש אחהצ ולהיות ביחד וגם הוא יוכל לראות את הילדים ושיהיו לו גם חיים משלו במקום לקרוע את עצמו כל יום מסביב לשעון. הבנאדם לא מנהל חיי חברה לא רואה אף אחד מהמשפחה מהחברים רק עובד וטוען שזה הגיל שבו עושים כסף אם עכשיו הוא לא יעבוד קשה אז מתי??? אמרתי לו חד משמעית שאני לא מוכנה לגדל את הילדים שלו לבד אני מתמוטטת שיעזור לי ושיוותר על מקום עבודה אחד, הוא מצידו אומר שהוא לא יעזוב את מקום העבודה שהוא השקיע בו כל כך מהר, ומתחמק וכל פעם שהנושא עולה יש ויכוח וריב . הבהרתי לו שאני לא מתכוונת לוותר גם , ושיש לו אחראיות על הילדים שהביא לעולם, ושלא יזרוק אותם רק עליי.מה לעשות? האם להתגרש ממנו ? הבנאדם מכור לעבודה אוהב את העבודה שלו יותר מכל דבר אחר בעולם? אם יום אחד הוא לא עובד הוא משתגעהצילו

ד"ר אורן חסון
צרכים משלו, צרכים משלך
14.07.2006 • 08:19

אלמונית יקרה,
בן זוגך התרגל לעבוד קשה, ולמד ששם הוא מגיע להשגים שהוא גאה בהם. הוא למד, מן הסתם, שדרך העבודה הוא מגיע להשגים שנותנים לו תחושה טובה ביחס לעצמו, ואולי הוא גם מקבל הערכה להשקעה שלו. יכול גם להיות שהוא מתקשה בקבלה של תגמול חיובי מיחסים ומהבעת רגשות, כלומר, במה שהוא נדרש לעשות בבית. אולי הוא לחוץ, עדיין, בעניין המצב הכלכלי, ולכן חשוב לו לעבוד קשה כדי להרגיש בטחון.אלא שגם לך יש צרכים משלך, ואת רוצה עזרה בבית כדי לממש אותם. כתבת גם על זה שאת רוצה להיות איתו ביחד אחר-הצהריים, אבל בעיקר על זה שאת מתמוטטת וזקוקה לעזרה. יכול להיות שכתוצאה מכך הוא שופט אותך בחומרה, על שאת לא עומדת בסטנדרטים של העבודה שלו, ולכן הוא נותן לך להתמודד עם זה בלי עזרה שלו. אולי. אבל אולי גם את מבקרת אותו הרבה, אז הוא שומר מרחק כדי להימנע מביקורת ומויכוחים.כמו שאת רואה, קיימות אפשרויות שונות. אם את אוהבת אותו, ולא רוצה לפרק את המסגרת אם היא תשתפר במשהו, אז כדאי שתלכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד להגיע לשיווי משקל שתחיו איתו שניכם בשלום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083