יחסים רעילים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 10.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
קשר עם שכן
10.07.2006 • 23:01

ד"ר אורן חסון שלום רב!אני בחורה בת 24, מתגוררת במושב בבית הורי. לפני כשלושה חודשים בערך שכר אצלנו בתחום החצר יחידת דיור צמודה אליי בחור רווק כבן 33. בתחילה היה בינינו קשר ידידותי בלבד, שהיה נחמד לכל הצדדים. לאחר כמה שבועות התחיל הבחור לחזר אחריי. מעל פני השטח הכל היה נראה בסדר. הוא היה ממש מקסים. בתחילה היו לי חששות רבות מאחר והבחור ידוע בתור "פרפר" שמחליף בחורות מדי כמה ימים. הוא טען שהוא מאס בחיים הללו של בחורות, יציאות, חברים וכד' ורוצה למצוא את האחת, להתחתן ולהקים בית. הוא אמר שהוא בטוח שאני האחת, שהוא ראה המון וסוף סוף מצא משהו טוב (יש לציין שהבחור יצא עד היום רק עם נשואות, גרושות וכד') ושהוא בטוח שאני זו האישה שתמיד חיפש, ואני האמנתי והחלטתי לתת לו הזדמנות למרות כל מה שחשבתי עליו. לאחר מספר ימים כשהקשר בינינו "יצא לאור", אבא שלי התנגד בכל תוקף מאותם סיבות שאני חששתי מלכתחילה- פרפר, לא מסודר, מלא בחורות, לא למד וכו' וכו'. שנינו פתחנו במלחמה שלא נוותר. הבחור ידע שאני במריבה עם אבא שלי בגללו, ואמר כל הזמן שהוא מאחורי. הוא אפילו אמר לאבא שלי שהוא אוהב אותי ורוצה להתחתן איתי (!). הוא הציג אותי בפני הוריו וחבריו כאישתו לעתיד...לאחר חודש וחצי יחד, התחלתי להרגיש שהבחור מנסה להתרחק. פתאום פחות מתקשר, פחות רוצה להיות יחד וכד'.לאחר שבוע לחצתי עליו לדבר ולהגיד לי מה הענין ואז הכל התפוצץ- אמר שקשה לו , שאני לוחצת, שהקשר מחייב מדי, שהוא לא בנוי לזה, שזה לא מה שהוא חשב- שאני לא מי שהוא חשב... ועוד כהנה וכהנה. הייתי בהלם, לא הבנתי בכלל מאיפה זה בא. מאדם שרוצה להתחתן, שאני אהבת חייו, שאני האישה שהוא חיפש 33 שנה הפכתי לבחורה שהוא לא רוצה בכלל לשמוע את שמה. בתחילה ניסיתי לדבר אל ליבו, להבין למה הוא מרגיש ככה, לנסות אולי אפשר לתקן... אך הבן אדם ננעל שהוא לא רוצה וזהו. לא היה מוכן להקשיב למילה. אז ויתרתי כמובן, והייתי שבורה לחלוטין. לא הצלחתי לעכל איך בן אדם עובר מקצה אחד לשני במהירות ובלי סנטימנטים. למראית העין נפרדנו כידידים ובלי כעס... אחרי הכל אנחנו שכנים... נכון להיום עברו 3 שבועות מהפרידה, והוא כמובן המשיך בחייו וחזר לחיי ההוללות שלו- עושה מה שרוצה ומביא את הבחורות שהוא יוצא איתן לכאן- על אף שזה הבית שלי אחרי הכל... מדי כמה ימים הוא מנסה ליצור איתי קשר, קורא לי לשבת איתו, לאכול יחד כמו פעם... כאילו מנסה שוב להתקרב אליי, פתאום אומר שהסביבה (הורי, חברים) לחצה עליו להיפרד, שהוא לא יכול לחזור כי הוא לא יכול לפגוע באבא שלי שוב (חשוב לציין שהם היו חברים לפני שכל הסיפור בינינו התחיל, ואבא שלי ביקש ממנו במפורש שלא יתקרב אליי, והוא כביכול בגד בו והיה איתי בכל זאת) שהוא היה בתקופה לא טובה וכד', אך מצד שני לאחר שיושבים יחד ומדברים ואני הולכת, הוא ממשיך לדרכו ויוצא עם בחורה. אני ממש לא מבינה מה קורה כאן... מצד אחד הוא כאילו מנסה להתקרב אליי ומצד שני לא שם עליי.אני רוצה לציין שאינני מאוהבת טוטאלית בבחור, יש לי אליו רגש מסוים ואני מאוד רוצה לחזור אליו- אולי מעצם היותי דחויה ואולי מעצם זה שהקשר לא מומש ונפסק כ"כ מהר, בסה"כ היה לי מאוד נחמד איתו בתקופה הקצרה שהיינו יחד, היתה כימיה בינינו, למרות שאנחנו שני עולמות שונים לחלוטין.האם ניתן לעשות משהו כדי לחזור להיות יחד, כמובן שמפורשות אינני יכולה להגיד כלום כי אצא הכי מושפלת בעולם...בינתיים מאוד קשה לי לראות אותו כל יום, לעשות מן שיחת נימוסין להמשיך הלאהתודה רבה רבה

ד"ר אורן חסון
שכן ירוק...
13.07.2006 • 03:10

דניאל יקרה,
לפי מה שאת מספרת, הרי כך או כך תהיי מושפלת, בין אם תצרי איתו קשר מחודש בעצמך, ובין אם הוא זה שיזום את הקשר. בסופו של דבר, תחזרי כנראה להיות באותו מצב שאת היום, אלא מושפלת יותר, שכן לא למדת לקח בפעם הראשונה.אני לא יודע במה את עובדת, אני לא יודע אם את לומדת או עושה משהו אחר. אם את יכולה לצאת מבית ההורים, אולי כדאי שתעשי את זה. כי אחרת, הוא עלול להפוך אותך לאשה מוכה נפשית: פעם למעלה והרבה זמן למטה. את לא מאוהבת טוטלית בבחור? – יופי. נצלי את היכולת שלך לברוח לפני שתתאהבי בו טוטלית. אלא אם את כבר מאוהבת בו טוטלית.הוא פשוט מנצל אותך למען האגו שלו, וכדי שתישארי במאגר שלו. יש גברים שיש להם דרך מתוחכמת להשאיר נשים על אש קטנה, והם גם יודעים על מי זה עובד ועל מי לא. יש לך ספק אם הוא כזה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083