עוררות מינית: גברים ונשים

תאריך פנייה: 13.06.2006 מס׳ הודעות: 13
חיפוש נושא
אני
גברים ונשים אחרות
13.06.2006 • 18:19

אני וחברי יחד מעל שנה. אוהבים ובאופן כללי טוב לי איתו. אני נותנת בו אמון מלא. לאחרונה הוא הוזמן למסיבת רווקים, הכוללת שינה. אני מכירה את סוג החברים איתם הוא מסתובב, וברור לי שהם לא יעשו משהו שיגרום רע לנשים שלהם. (כלומר מעבר לחשפנית לא יהיה משהו, ככה לפחות אני מאמינה).בכל אופן, אני העליתי את הנושא. הוא לא ציין שתהיה חשפנית ואני סתם הכנסתי את עצמי לסרטים. אבל ברגע שהעליתי את הנושא, הוא אמר לי: "אז מה? אני אגע לה בציצים? מה קרה?!זה לא יעשה לי זקפה, אני לא נוגע בה מאהבה, או תנשק ושוכב איתה". ענין זה עלה כבר בעבר, וזו היתה התגובה שלו גם אז. לי מאוד קשה לשמוע את זה ולא את ההפך.כמו משפט שירגיע אותי. כשציינתי זאת בפניו, הוא אמר: "אז אולי את צריכה חבר שישקר לך, ויגיד שהכל בסדר, ושהוא לא יגע, ויעשה זאת מאחורי הגב שלך. אני כנה ופתוח איתך וכך את מגיבה, זה לא נשיקה, או זיון, בסה"כ ציצי".???????????מה יהיה במסיבת הרווקים שלו???האם זו היא נקודת מבט של גבר? למה הוא לא רואה מה זה עושה לי?אגב, אני אמרתי לו, שאם אי פעם אוזמן גם אני לאירוע שיהיה נוכח בו חשפן, אגע בו גם אני. והוא אמר: "בבקשה, תהני". כאילו לא אכפת לו.אשמח לקבל תגובה. (שתרגיע קצת). תודה

ד"ר אורן חסון
עוררות מינית: להבין גברים ונשים
14.06.2006 • 12:29

אני יקרה,
משום מה אני מקבל את הרושם שאת חושבת שאם בן זוגך מתגרה כשהוא רואה אשה אחרת, או חו"ח מקבל זיקפה כשהוא רואה אשה אחרת, הרי פרושו שהוא אינו אוהב אותך ואינו מחוייב לך. אם זה נכון, אז את לא מבינה גברים, ואולי גם לא נשים. התגובות הפיזיולוגיות הן כמעט אוטומטיות ובלתי נמנעות, ואין עליהן שליטה. לא תוכלי למנוע אותו מעוררות פיזית בנוכחות אשה אחרת מושכת או בתנאים שיש בהם קירבה פיזית כלשהי, אבל כן תוכלי לכפות עליו לומר שהוא לא מרגיש דבר. ונדמה לי שזה מה שעשית איתו. כי הוא בלחץ ממך, וכי את לא מוכנה לקבל אותו כפי שהוא, בדברים שאין לו שליטה עליהם. ואגב, גם נשים הן בדרך כלל כך, למרות שהתגובות הנשיות הן, בדרך כלל, איטיות יותר ומוחצנות פחות. אולי כדאי שתגבירי את המודעות לתגובות העוררות שלך עצמך.וכאן אני חייב להרגיע אותך. עוררות פיזיולוגית אינה מוליכה בהכרח לבגידה. כאן כבר נכנסים השליטה העצמית והמודעות לעניין, והרצון והצורך הקוגניטיביים. אז תני לו קרדיט במקום שמגיע לו (על שליטה וכוונות), ורדי ממנו במקום שאין לו שליטה עליו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
עוררות מינית: להבין גברים ונשים
14.06.2006 • 14:40

ד"ר חסון, שלום,אני חושבת שלא הבנת אותי נכון.ברור לי שאין לגברים שליטה בעניני זקפה. אך כוונתי היתה שברגע שהוא רואה חשפנית שתבוא ותתחכך בו יש לי בעיה עם זה כבת זוגו לחיים, שיגע בה. כלומר, כוונתי היתה שאני מצפה ממנו שישמור על האמון שלי בו ולא יגע באשה אחרת גם אם היא חשפנית ומשלמים לה עבור זה. איני חושבת שהוא פוחד ממני כיוון שהוא היה כנה איתי וכך גם אמר לי בתגובתו: "לפחות אני כנה כשאני אומר שיתכן ואגע בה". לי מפריעה העובדה שיש לי חבר שחושב שזה בסדר לגעת בציצים של אשה אחרת, ואם זו לא נשיקה או מגע אינטימי מתוך רגש זה בסדר. (בעיני זה חוסר כבוד כלפיי, ונכון, אין קשר בין זה לאהבתו כלפיי). וגם נכון, ש לא אוכל למנוע את הזקפה כשתהיה. אך אני מצפה שישאר נאמן לי במלוא מובן המילה ולגעת בציצים של חשפנית זו לא נאמנות, מנקודת מבט שלי כאישה.בכל אופן שאלתי העיקרית היתה, מנקודת מבט של גבר מדוע זה בסדר לגעת באישה אחרת, שזה המקצוע שלה (חשפנית וכד')? ומדוע בעיניו זו לא נחשבת בגידה? (כמו מגע אינטימי וכד')?תודה

רונית
כי רק לגעת באשה אחרת זו לא בגידה...
14.06.2006 • 15:03

לשכב איתה זה כן אבל לגעת כחלק מאיזה ערב רווקים זה לא ממש בגידה.נראה שאת שמרנית נורא

ד"ר אורן חסון
חשפנות, התנגדות אידיאולוגית או קנאה
14.06.2006 • 16:08

אני יקרה,
ראי, השאלה שאני שואל את עצמי, כדי לענות לך, היא מה הסיבה שבשלה את מתנגדת לכך. לו הסיבה שלך היתה עקרונית, כי את נגד ניצול נשים, יש לך בעיה עקרונית כנגד סקסיזם, ואת לא רוצה שבן זוגך יהיה כזה שהתופעה הזו אינה מפריעה לו, הייתי רואה זאת כהתנגדות על בסיס השקפת עולם אידיאולוגית, וקל לי יותר להצדיק אותך.אלא שאת עוסקת בענייני בגידה ולא בענייני אידיאולוגיה, והצד העקרוני שבחשפנות לא מפריע לך. לכן, מנקודת מבט שבה את מקבלת את התופעה כתופעה לגיטימית, אז גם נגיעה בחשפנית אינה צריכה להתקבל כבגידה, כי היא חלק מתוך מארג חברתי ותופעה חברתית שאת מרגישה בסדר איתה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
14.06.2006 • 16:18

רונית,אולי בגידה לא. אבל מושא לקנאה כן. גם אם אינני שמרנית, ואף על פי שאולי לא יראה אותה יותר אף פעם.

ronit
15.06.2006 • 06:13

עדין זה נראה כמו שמרנות

מוניקה
גברים ונשים אחרות
15.06.2006 • 22:37

אני קצת המומה מכמה מהתגובות שקבלת.... ועל אף שמעולם לא חשבתי לענות למישהו מעל דפי האינטרנט החלטתי בכל זאת לחרוג ממנהגי ולהוסיף תגובה.לדעתי את מציגה כאן סיטואציה בה בן זוגך אינו רגיש כלל ועיקר לתחושותיך, יתרה מזאת מציג פני תם באומרו שלגעת בחזה של מישהי אחרת זה לגיטימי כל עוד הוא בעצם לא שכב איתה או נעמד לו הזין..... (והרי סתם בשביל העניין -אם לא נעמד לו הזין אז למה לגעת... בשביל להעמיד אותו בכוח?).. התגובה של החבר שלך לא הייתה כנה כלל- כי אם היא הייתה כנה והרי שהיה אומר לך שאכן מגרה אותו לראות חשפנית (כמו שמגרה את כולנו סרט כחול) אבל מעבר לכך הוא אכן לא חושב שאיזה סוג של מגע זה לגיטימיולדעתי תגובה כמו שהוא הגיב כשאת אמרת שתגעי בחשפן במסיבת רווקות רק מחזקת את דברי. זו סוג של כוחניות שלא עומדת במבחן המציאות ולו בגלל שהוא לא מאמין שתעשי את זה באמתאם הייתי מאמינה בדרך ה"דווקה" הייתי מציעה לך פעם אחת -ליד החבר שלך- להחילק יד על איזה בחור או אפילו רק לספר לו איך היה לגעת בישבנו של איזה חשפן... ולראות את התגובה (שאני משוכנעת תהיה בהחלט לא אדישה כפי שהוא מנסה לטעון שיגיב) בכל מקרה.... דעתי בחור כזה גם מהר מאוד ימצא טרוצים שכלתניים לדברים שהם יותר מלגעת בחשפנית

רוית
גברים ונשים אחרות
16.06.2006 • 11:34

אל תהי ככ בהלם מה שאמרו לה זה נכון .אנו חיים בעולם מודרני ופתוח וזה חלק מהעולם של היום.

ענת
גברים ונשים אחרות
16.06.2006 • 23:01

לצערי בחורות שמשכנעות את עצמן במשפטים שכאלו - האדם היחידי שהן פוגעות ומזלזלות בו - זה הן עצמןמי שמסגלת לעצמה את משפטי המודרניזציה הזו וחושבת שהיא מדברת מעמדה של שכל וכוח רק מקשה על חייה שלה.... והיא הראשונה שתלמד את זה על בשרההעולם מציע היום כל כך הרבה גיוון בתוך מערכת יחסים זוגית - סרטי פורנו, חנויות סקס, פתיחות מינית לתנוחות ומשחקים, בגדים.... מה לא.... ומי שנגש קודם כל לפתרון הקל (חשפנית ומשפטים של "מה כבר קרה רק נגעתי" הם הראשונים לגלות שמערכת היחסים שלהם לא מושטטת על עומק אמיתי אלא על קלישאות וחבל

בטי
גברים ונשים אחרות
17.06.2006 • 21:25

זה שאת שוכבת עם גברים לפני החתונה זו גם מודרניזציה.אז אל תתחסדי ...אם את כ"כ לא בטוחה בעצמך ובגבר שלך זו בעיה חמורה.גבר שאוהב אישה לא יבגוד בה עם זונה .לא קרה כלום אם כחלק ממסיבת רווקים הוא נגע בה בשביל הקטע.

יפ יפ
גברים ונשים אחרות
19.06.2006 • 18:23

אני פשוט לא מאמינה למה שאני קוראת כאן... על מה אתן מדברות... איזה מודרניזצינ... לגעת בציצי של בחורה אחרת הפך להיות חלק מהמודרניזציה... תסלחו לי אבל יש גבולות... אף אחד לא אמר לו לא לראות את בחשפנית ולא להתעורר מבחינה מינית מכך אבל יש הבדל גדול בין לראות ללעשות... הבחור הזה פשוט לא עושה כבוד לכלום והוא עד מתרץ את זה בנימוקים כביכול שמבוססים על איזה הגיון כלשהו( לטעמי בגיון מעוות לחלוטין). אז אנחנו בקטע של מודרניזציה אני מציעה שבפעם הבאה שתצאי עם חברות תקפידי לצאת למועדון חשפנים ובחסות המודרניזציה, כמובן, תבדקי את הסחורה של החשפן...ועכשיו בנימה אישית... אני היקרה!!!מודרנית או לא מודרנית התגובה שלו עשתה לך חרא אם חבר שלי היה אומר לי דבר כזה הייתי בועטת בו ... תפסיקי להיות בעמדת נחיתות..ותעזבי את האידיוט!!!!

לירון
גברים ונשים אחרות
21.06.2006 • 10:16

אם יש לו צורך לגעת בנשים אחרות כנראה את לא ככ מושכת