אהבה: אגדות, מציאות והתחלות

תאריך פנייה: 13.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סנונית
הערכה=אהבה???
13.06.2006 • 18:44

איך מזהים רגש אהבה אמיתי לבן-זוג שאני חייה איתו כבר 5 שנים? יוצא לי לשאול את עצמי בזמן האחרון האם אני באמתאוהבת אותו? ? ? מהן הרגשות שלי כלפיו? והתשובה מגוונת כי הרגש האדיר של ההתאהבות והמשיכה המינית החזקה עבר חלף לו כבר... רגש התלות בו "שאיני יכולה לעשות דברים בלעדיו" גם חלף...ובמקומם התעצמה התחושה של הערכה על מי שהוא כבנאדם האופי שלו, והערכה על מה שהוא מספק לי כבן-זוג תחושת שמחה וכיף, אמצעים כלכליים ופינוק... אבל האם תחושת הערכה היא אהבה? כי היא כל-כך שונה מתחושת המשיכה המינית האדירה ותחושת התלות הילדותית מעט שהייתה לי בהתחלה...

ד"ר אורן חסון
אהבה והידלקות, מציאות ואגדות
16.06.2006 • 22:01

סנונית יקרה,
"אהבת אמת" זה מושג שתמצאי באגדות, כאהבה טוטלית. אם לא ראית, קחי בספריה את הסרט "הנסיכה הקסומה", שם תראי את האהבה בשיאה, אבל גם כאהבה שובניסטית, של אבירים ונסיכים ושודדים, ושל אפשרויות בלתי מוגבלות. והאגדות משפיעות עלינו.אהבה יש במינונים שונים. יש מי שאוהב הרבה ובאופן טוטלי (כמעט...), ראי את ההתכתבויות שלי עם שרה, למשל, ותראי שם אהבה בלתי אפשרית, ולכאורה בכל תנאי. אז היא אוהבת, לכאורה, אהבת אמת, אבל אולי היא מרגישה את האהבה באופן כל כך טוטלי, דווקא כי הגבר שאותו היא אוהבת אינו מחזיר לה אהבה. האם זה מה שהיית רוצה?מה שקרה לך הוא שהמשיכה הגדולה הראשונית, ה"הידלקות" של האש הראשונית, נחלשה עם הזמן, ואת מרגישה מחוייבות עמוקה יותר, ושילוב של משיכה, הערכה ובטחון. זה מה שקורה לאהבה עם הזמן, ואם הייתי מגדיר אהבה, כך הייתי מגדיר אותה. אם את מצפה לזיקוקים ולהבות כל הזמן, זה לא קורה. ואולי מוטב כך, כי אז לא היית פנויה לגדל ילדים, לצרות יומיומיות ולשיגרה, כי לא היית פנויה לתפקד בהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083