עדיפות לגחמות? שאלות כבדות בזוגיות

תאריך פנייה: 31.05.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דניאלה
שאלה כלכלית
31.05.2012 • 09:04

שלום
ד"ר אורן חסון,בעלי ואני בני כ-30, מנסים להיכנס להריון ראשון. כמו כן, יש לנו תכניות לקנות בעוד כשנה דירה. הקשר בינינו מעולה, בד"כ רואים דברים באותו ראש ואם לא יודעים להתאים.אציין ששנינו עובדים במשרה מלאה, ומאז שאנו ביחד אני מרוויחה יותר ממנו כי יש לי ותק בתחומי של כמה שנים, למרות שאני גם לומדת במקביל, ובעצם אני "קורעת את עצמי" בעבודה ולימודי תואר ראשון ושני כבר שנים. הוא לא עבד בתחומו בזמן התואר בשל העומס, וכך יוצא שעכשיו אין לו ניסיון כלל ומשכורתו נמוכה, למרות שיש אופק לעלייה.בנוסף- הוריי עוזרים בכך שקיבלנו מהם רכב ישן, ומוכנים לעזור בסכום גדול להון עצמי לדירה, וכל זה לא אפשרי מצד הוריו.כל זה לא הפריע לי אף פעם, הבנתי שאנחנו כאלה באופי וברקע, וכל עוד לא נהיה בזבזנים והמשכורות יעלו עם העלייה בהוצאות כאשר יהיה ילד ומשכנתא, יהיה בסדר.לאחרונה בעלי פיתח תחביב יקר ורוצה לקנות מוצר חד פעמי בעלות של משכורת. אני מאמינה שאין שום צורך בכך וכאשר דיברנו על זה, הוא טען שאם לא יעשה עכשיו זה כבר לא יקרה בעתיד, כאשר יהיה ילד.לצערי, פתאום לראשונה עולות בי מחשבות על "מי תורם יותר", ו"מי מבזבז יותר". אני עייפה, העומס מקשה עליי, ואני מרגישה שאני מתאמצת למען מטרה משותפת, לא להוציא אלפי שקלים על תחביב!אני כמובן לא אגיד לו מה לקנות ומה לא, והוא כנראה יקנה את זה, אבל זה מעורר בי תחושות רעות ואני לא יודעת מה לעשות איתן....אשמח לשמוע את דעתך

ד"ר אורן חסון
פחדים מפני העתיד
03.06.2012 • 00:27

דניאלה יקרה,
זו שאלה בעלת משקל ולא פשוטה. ובעיקר אני אשאל אותך אם לא קשה לך יותר כי אולי את רואה בזה תקדים למתן עדיפות לגחמות אישיות שלו לפני צרכים משפחתיים גם בעתיד. כי אולי, לו היית יודעת שזה חד פעמי, היית מפרגנת לו. אולי כדאי לשתף אותו בפחדים האלה שלך, ולהסביר לו מהיכן מגיעה ההתנגדות הפנימית שלך - ולהדגיש לא את התרומה הבלתי שווה ביניכם בשלב הזה, כי אני מניח שהוא מאמין שזה ישתנה ואולי גם את, אלא את החשש של מה שיקרה כאשר אין הרבה, והוא ירגיש צורך במשהו שנותן לו טעם לחיים כי הוא זקוק לו - בעוד שגם לך יש פה ושם כאלה, וכשלך אולי גם קשה להרגיש זכאית לזה על חשבון צרכים וחשיבה משפחתיים יותר ולטווח הארוך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דניאלה
תודה רבה
03.06.2012 • 09:18

תודה רבה על התשובה, תמיד נראה שאתה נותן זווית קצת אחרת להסתכל על הדברים.תודה על הפורום האיכותי!