עדינות בזוגיות: ביקורת עדינה
יעל
בעל בזבזן
⌄
דר חסון שלום
!אנחנו נשואים כ3 שנים + 2 ילדים. אני בת 27 ובעלי גדול ממני ב10 שנים.סך הכל הוא בעל אוהב ומפנק. אך הבעיה היא שאני לא יכולה להעיר לו על כלום בניגוד אלי שמוכנה לקבל בקורת. דברתי איתו בצורה מאוד עדינה שלא יקנה הרבה אוכל לבית על מנת שלא ייזרק - אמרתי לו אתה עובד קשה וחבל שהמשכורת שלך תלך על הרבה אוכל שהרבה ממנו נזרק. הוא התפרץ עלי וצרח עלי שאני שתלטנית והוא עובד קשה ורוצה להנות מהכסף שלו. אני מאוד רוצה לחסוך, אין לנו כמעט חסכונות היות ובזבזנו תמיד בלי מחשבה לפחות עכשיו כשיש ילדים קצת נתנהג בחוכמה עם הכסף
ד"ר אורן חסון
ביקורת עדינה מאד
⌄
יעל יקרה,
כנראה שהעדינות שלך לא היתה עדינה מספיק עבורו. זו לא ביקורת על הדרך שלך כמו לומר לך – עובדה: הוא ראה בה ביטוי לנסיון שלך להשתלט עליו. האם תוכלי לעשות זאת בעדינות רבה עוד יותר? – אני לא יודע. אולי. תמיד יש דרכים שונות לומר את מה שרוצים, ולפעמים, וזה חשוב לא פחות, ואולי אף יותר – יש דרכים שונות ורבות להשיג את מה שרוצים גם מבלי לומר.חשבי היטב על מה שכתבתי כאן, גם אם זה לא מה שאולי היית רוצה שאכתוב לך. פנית אלי, ואני מנסה לעזור לך לחשוב. ואם את מעדיפה שאני אנזוף בו – אין בעיה. השאירי לו את מספר הטלפון שלי.