גישושים ביחסים: מה מסתתר?
עידית
מבולבלת ופשוט לא מנוסה בזוגיות
⌄
שלום
!, אני וחבר שלי בגילאים 24 26 , שנינו לא הינו במערכות יחסים ארוכות, היו קשרים רציינים אך לא ארוכים, העיניין הוא כזה, אני מרגישה לפעמים מצידו כאילו הוא חיי בחיי הרווקות שלו אנחנו נפגשים כמה פעמים בשבוע ומדברים כל יום, אך עדין בהתנהלות השיחה, הוא לא נפתח אליי כמו שאני רוצה להפתח אליו ואני כן אומרת לו כמה שאני מתגעגעת אם אנחנו לא נפגשים מספר ימים, ומצידו הוא אומר שגם הוא אבל זה נשמע מחוסר ברירה כי אני אמרתי,אני מרגישה קצת חסרת ביטחון בקשר, עדיין לא שכבנו (בגלל בעיה כלשהי אצלו), וחסר לי את היחס מ"חבר שלי" אני רגילה שחבר שלי מתגעגע אליי ואומר לי , שהשיחות בטלפון לא שיחות של סתם מה עשית היום.. אלא שיחות עמוקות שנגררות לשיחות אחרות וגורם להכיר את הבנאדם יותר.גם בנוסף, הבילויים שלנו לפעמים בנפרד, אבל כשאנחנו בנפרד אני יודעת שאני רוצה שהוא יהיה איתי ואני לא מקבלת ממנו ת אותו הרגשה. אני מצידי לתת את כל כולי לקשר אליו לזוגיות, והוא מבחינתו לוקח את הדברים ממש לאט,עדיין לא הכרתי את המשפחה שלו, והוא לא את שלי.. אני מפחדת להתנהג בטבעיות כדי שאני לא אתאכזב, אני רוצה להגיד לו שאני אוהבת אותו אבל אני יודעת שיש מצב שהוא לא שם ואז אני אפגע מזה. אני ממש מרגישה שאני מחפשת את הרגשות שלו אליי. זה מקשה עליי להשתחרר. מה לעשות?
עידית
⌄
אני מפחדת להגיד את זה כי אני אוהבת אותו, ורוצה אותו אבל זה ייתכן ואין כימיה בנינו?!?! זה ייתכן אהבה משיכה ורצון להיות עם הבנאדם ולהתגעגע ובכל זאת לא תהיה כימיה? לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו ביחד, כשאנחנו נפגשים, ואין לנו על מה לדבר. גם בטלפון. זה מפחיד. וזה לא שרע לי איתו או שאני לא נהנת. אבל מרגישה שחסר קצת משהו.
עידית
⌄
אני צריכה לציין כי הוא כן אכפתי, מראה חום אם זה בחיבוקים ונשיקות . הוא מאוד קשוב לרצונותי והיה לנו כבר מספר ריבים, והוא משתדל להיות בסדר, גם פעם אמר לי אני לא יודע לפעמים אני מרגיש תמיד אשם מצידך, ושכל דבר שהוא עושה אני מתבאסת עליו.ואני מתבאסת כי אני מצפה לדברים מסויימים, לפעמים אנחנו נפגשים והוא בא עם מצב רוח פושר יחסית, שאני מצפה שחבר שלי יקבל אותי בהמון אהבה וחיבוקים, זה גורם לי להרהר מה הוא מרגיש אליי. האם הוא התרגל כבר אליי? או שהוא לא מתלהב ממני? ואם אני רוצה לדבר איתו על זה הוא אומר שהכל בסדר, ואני מרגישה כאילו הוא חושב שאני סתם אכולת סרטים, ומחפשת "שיחות", הוא פשוט נראה בנאדם מאוד מופנם. לא יודעת כבר מה לחשוב, אני כל הזמן מנסה לנתח מה הוא מרגיש אליי.
עידית
⌄
מצטערת שאני חופרת פה אבל עולים כל פעם דברים אחרים לראש שאני שוכחת לציין. אני מסתכלת על הקשר הזה כקשר פוטנצאלי לעתיד. אני לא מתכוונת להתחתן כרגעע אבל כן מעוניינת להרגיש שהוא יהיה האחד. ואני לא ככה מרגישה כי הוא לא "מספק" את הרצונות שלי בבן זוג אדאלי שאם זה לקבל קצת יותר תשומת לב, ואם זה להפגין חיבה במילים ולא רק נשיקה, שיראה יותר קרבה ורצון להיות איתי ושאני בשבילו האחת וכל העולם. מצד שני יש בו צדדים שהרבה זמן לא ראיתי בגברים אחרים, אם זה כבוד ואכפתיותץ הקשר האחרון שהיה לי היה חיבור טוב מאוד יצאנו חודש, ומסתבר שבגד בי (לא נכנס לפרטים) בכל מקרה הרגשתי שהוא האחד כי היה שיחה טובה חיבור טוב , אבל בסופו של דבר יצא שקרן ובוגד. כבר לא יודעת מה טוב ומה לא טוב.
ד"ר אורן חסון
התחלה מתמשכת של גישושים
⌄
עידית יקרה,
האמת היא שאני מקבל תחושה שיש הרבה מתחת לפני השטח שאיני יודע עליו, ויכול להיות משמעותי מאד. אבל מכיוון שלא כתבת כמה זמן אתם ביחד, לא ברורה לי מידת החומרה של הבעיה או של היכולת התקשורתית שלכם. היחסים ביניכם כפי שאת מתארת, נראים כמו יחסים שאינם ברורים לחלוטין בתחילת הדרך, משהו כמו חודש ביחד ואולי קצת יותר של גישושים. אם, לעומת זה, זה מצבכם לאחר שנה ביחד, אז יש ביניכם בעיה מהותית מאד, וכדאי שתלכו ליעוץ זוגי, ובעיקר אם את רואה בקשר הזה פוטנציאל. כתבת שעדיין לא שכבתם בגלל בעיה כלשהי אצלו. אני לא יודע מהי, ואני יכול לתאר לעצמי בעיות שונות שיכולות להיות מכריעות ולהשפיע מאד על מערכת היחסים, החל מחוסר נסיון, דרך חוסר ביטחון או נסיון לדחות את הקץ בשל ליקויים כלשהם, פיזיולוגיים או נפשיים, ועוד ועוד. בעיות כאלו יכולות גם למנוע ממנו להתקרב אליך ליחסים של אינטימיות ו"התמסרות" או מחוייבות לקשר ואליך גם כשאלה אינם מיניים.
עידית
התחלה מתמשכת של גישושים
⌄
מצטערת שכחתי לציין אנחנו ז3 חודשים יחד, אנחנו דיי מדברים פתוח לפחות מהצד שלי על דברים שכן מפריעים לי בקשר שלנו, היה לנו פרידה של יום אחרי חודש שיצרנו, בגלל משהו שהציק לי אצלו והוא למחרת אמר לי כמה שהוא הבין שעשה טעות ופתאום הבין כמה אני חשובה לו והיה צריך את המכה הזאת כדי להבין את זה. מאז הדברים השתפרו לגבי אותה ריב אך כעת אני יודעת שאם הןא רוצה ומתעניין בי הוא יעשה הכל, כי הוא שהרגיש שאיבד אותי הוא אמר לי את הדברים שהרגיש ואמר לי דברים שאני רוצה לשמוע כדי שאקבל אותו חזרה, כרגע הוא לא אומר לי שום רגש אני לא יודעת את הרגשות שלו כלפיי
ובכלל מה יש בנינו.
עידית
התחלה מתמשכת של גישושים
⌄
ולגבי הבעיה, היא דיי חצי טופלה עדיין לא שכבנו אבל עשינו דברים אינטיימים אחרים, והוא נראה מסופק, למרות שאני ממש לא
עידית
התחלה מתמשכת של גישושים
⌄
דיברנו לפני על זהלפני מס ימים, אמרתי לו שאני מרגישה שלוקח את הקשר כמובן מאליו ואמר לי שהוא משתדל, וביקש שאני אתן לו זמן. אני רוצה לתת לו אבל אני מפחדת שאני בסופו של דבר אתאהב בו והוא יהיה במספר צעדים מאחורי כי אני כבר מרגישה מאוהבת, אני מפחדת להפגע, ושהעיניין של להראות רגשות לא יהיה והכל יהיה לו מובן מאליו והקשר לא יתעצם כמו שצריך להיות, אלא יהפוך ל"יופי יש לי חברה " ולא יתלהב ממני אישית.
ד"ר אורן חסון
כשלו זה בסדר, אבל לך לא
⌄
עידית יקרה,
מה שאת רואה כרגע הוא שהיכולת שלו לתת בזוגיות אינה מושלמת. יתכן שאולי אפילו מאד רחוק מזה, אלא שהוא בחור מוצלח כשלעצמו, וזה מה שמחזיק אותך ומושך אותך – לא היכולת הזוגית שלו, ולא הבטחון שהוא יכול לתת לך. אלא שאת מקווה שזה ישתנה. אני לא יכול להבטיח לך, כי אני לא יודע מה הקושי שלו. אני לא יודע כמה מאמץ נדרש ממנו כדי לשנות, וכמה מאמץ ואיפוק נדרשים ממך כדי להתאפק ולא לפוצץ את הכל קודם. אני גם לא בטוח שתוכלי לעשות זאת לאורך זמן, כי אני לא בטוח שהוא יוכל להיות זוגי יותר ממה שהוא עכשיו. כל מה שאת יודעת, מעבר לכך שהוא בחור מוצלח, הוא שהוא עושה סימנים של רוצה להיות בזוגיות, אבל לא סימנים של יודע להיות כזה. כך שאת בסיכון. העובדה שבאינטימיות המינית ביניכם הוא יכול להגיע לסיפוק, שגם זה התקדמות, אבל את לא, אולי היא סימפטום לכל מה שקורה ביניכם – הוא מגיע לסיפוק הצרכים שלו, אבל לא יכול לספק את הצרכים שלך. אני לא יכול להבטיח לך שזה יעבוד ללא שתלכו לטיפול משמעותי. אלא שאתם רק 3 חודשים ביחד. האם תוכלי להתאפק עוד כמה חודשים לפני שתעלי הצעה כזו, שגם היא לא תבטיח לך הצלחה ללא תנאי? האם הוא יסכים כל כך מוקדם בזוגיות להתחיל בתהליך של יעוץ זוגי, אולי כי הוא מבין שיש לו בעיה שצריך להתגבר עליה, בין אם איתך ובין אם בכל זוגיות שבה יהיה?