יחסים בתנאים: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.04.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אלה
פחד לפני החתונה
27.04.2012 • 01:23

אנחנו עומדים חודש לפני חתונה ואני פשוט מרגישה שאני לא סגורה על עצמיכל התקופה האחרונה היו עליות והיו ירידות בסופו של יום הרגשתי שהוא האחד שליכעת כבר במשך כמה ימים לא יוצאת לי המחשבה מהראש שאולי אנחנו טועים .*אנחנו יחד כ-9 חודשים*אני באמצע שנות העשרים לחיי והוא בתחילת שנות השלושיםעברנו תקופה לא קלה של ריבים ובעיות (כלכליות בעיקר)אתמול לדוגמא נאמר דבר שמאוד פגע ביאנחנו גרים במדינה אחרת (תושבי חו"ל) ואני חוזרת עוד שבוע על מנת להפיק את סוף אירוע החתונה שלנו וכשהוא יגיע ארצה ( כשבוע לפני ) הכל יהיה מוכןדיברנו על כך שכשאני אחזור אני אקנה מתנות לשתי המשפחות (לצד שלי ולצד שלו) ואמש הוא פתח את הנושא ואמר שאנחנו בלחץ של כסף ולא כדאי להוציא עכשיו סכום כסף על מתנות*אני לא עובדת , בן זוגי המפרנס היחיד מאילוצים שלא בשליטתילמען השקט והנחת אמרתי לבן זוגי שאין בעיה והצבתי בפניו שתי אופציותהראשונה - שאני אקנה רק למשפחה שלי וכשהוא יחזור יקנה לשלוהשנייה- שלא נקנה מתנות בכללהוא התחיל להטיף לי שאין לי הערכה לכסף והתחיל לשטוף אותי שהוא לא מבין את ההתנהלות שלי , כאשר אני המשכתי לומר שאין טעם להעלות את זה דיון כי ממש לא מפריע לי לוותר על המתנות (אגב, מאוד מפריע לי לוותר על המתנות , אני פשוט מרשה לעצמי פחות דברים כי אני לא עובדת כרגע)הוא לא הרפה הוא המשיך "לרדת עליי" וכשממש נפגעתי מהדברים שאמרביקשתי ללכת(כדי שלא יאמר אח"כ שאני פשוט קמה והולכת)והלכתי למיטהבכיתי נורא כי כאב לי הרי אני כאן בשבילו ואני לא עובדת ואין לי כסף משל עצמי בשבילו ! בשבילנו ! בשביל העתיד המשותף שלנו !המצב הזה הולך להישאר כך בשנה- שנתיים הקרובות (אין לי אופציה לעבוד)ואני פשוט חושבת לעצמי שאם עכשיו הוא מרשה לעצמו לרדת עליי ככה (ובאמת שאין סיבה, אני לא בחורה עצלנית ומאז ומתמיד עבדתי) אני תוהה מה יהיה אח"כאני חייבת לציין שבעבר רציתי לבטל את החתונה בגלל ריבים כאלה ואחרים והוא ממש לא היה מוכן לשמוע ואמר שאם מבטלים את החתונה נפרדים לגמרי ! מה שגרם לי לחשוב שאולי הוא פשוט רוצה את החתונה יותר מאותי .אני ממש לא יודעת מה לעשות ,כמובן שזה סיפור אחד מרבים אחרים שעוד יש .אנא עזור לימתוסכלתתודה !

ד"ר אורן חסון
תנאי הזוגיות
29.04.2012 • 00:33

אלה יקרה,
אני לא בטוח שהוא רוצה את החתונה יותר מאשר אותך (כפי שאת חוששת), אלא יותר שהוא רוצה את היחסים שביניכם בתנאים שלו. האיום שלו נאמר כי הוא העריך שזה יעבוד עליך, למרות שזה איום מאד לא מוצלח כי הוא מפחיד ומרחיק אותך ממנו. מסיבה כלשהי חשוב לו מאד שדברים יתנהלו בדרכו יותר מאשר להיות קשוב גם אליך. בתנאי לחץ, או בתנאי אי שוויוניות, כפי שהדברים ביניכם כרגע, היכולת לממש זאת גבוהה יותר והנטיה לעשות זאת חזקה יותר. זו כנראה הסיבה להתנהגות החריפה שלו בתנאים הנוכחיים של אי הסכמה. האם גם לך יש חלק בכך שהוא מרגיש שדבריו לא יישמעו מספיק ולכן הוא מרגיש שהוא צריך להיות בוטה יותר? – אני לא יודע. בכל מקרה, למרות שאתם זוג טרי, כנראה חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. יש לזה חשיבות רבה כנראה בעיקר כי התנאים הלא רגילים שלכם משפיעים עליכם לרעה, ואולי לא באשמתכם. אפשר ללמוד להסתדר, וכדאי שתנסו ייעוץ. אנא ראי את האפשרות ליעוץ מרחוק אצלי באתר.כמו כן, אני ממליץ לך לקרוא את המאמר שלי עליעוץ לזוגות בתחילת דרכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלה
תנאי הזוגיות
06.05.2012 • 03:37

יכול מאוד להיות שחשוב לו שהדברים יתנהלו בדרכו כי בזוגיות הקודמת (נישואים בלי ילדים) האשה הייתה שתלטניתכעת השאלה האם אני אמורה לספוג את טעויות העבר? ההתנהגות שלו מאוד בוטה לעיתים - על סף הפוגעת ביותר .חוששת נורא .האם לדעתך מאחר ואני מרגישה שעצם העובדה (ולא חשובות הסיבות) שאני לא עובדת כרגע גורמת לו יתר רגישות בנושא הכספי ? והאם לדעתך כדאי לי לשבור את הכל(ל)ים ולצאת לעבוד בכל זאת ?תודה רבה