עבר מיני של בת הזוג: מה לעשות?
אורי
שאלה קצרה על חברה שלי.....
⌄
אני בן 23 יש לה חברה מקסימה בת 23 גם כן ואנחנו יוצאים מספר חודשיםהיא טובה אליי ואני טוב אליה והיחסים מצוייניםהבעיה היחידה היא שיש לה "עבר" נרחב כלומרהיא שכבה בחיים שלה עם 20 גברים וגם עם חבר טוב שלי (בסטוץ)זה מאוד מפריע לי וקשה לי עם זה, אני לא יודע מה לעשותמצד אחד אני מאוד אוהב אותה ומצד שני זה כמו עצם בגרוןהאם משהו לא בסדר בי???בבקשה תעזרו לי......אני בן 23 יש לה חברה מקסימה בת 23 גם כן ואנחנו יוצאים מספר חודשיםהיא טובה אליי ואני טוב אליה והיחסים מצוייניםהבעיה היחידה היא שיש לה "עבר" נרחב כלומרהיא שכבה בחיים שלה עם 20 גברים וגם עם חבר טוב שלי (בסטוץ)זה מאוד מפריע לי וקשה לי עם זה, אני לא יודע מה לעשותמצד אחד אני מאוד אוהב אותה ומצד שני זה כמו עצם בגרוןהאם משהו לא בסדר בי???בבקשה תעזרו לי......
ד"ר אורן חסון
מפלס החשש או מדד מן העבר?
⌄
אורי יקר,
זה נורמלי לגמרי. בסקר רחב הקף שנעשה ב- 38 מדינות ופורסם כבר ב- 1989 הראו שבכל העולם (פרט לשבדיה...) גברים ונשים כאחד מעדיפים שלאשה יהיה פחות נסיון מיני מאשר לגבר. זה מאיים עליך, כי לכאורה לפחות היא יוצרת קשרים בקלות, וזה נותן תחושה של חוסר יציבות של הקשר. מצד שני, אם לאחר כל הקשרים שהיו לה היא בחרה בך, סימן שאתה מאד מוצלח בעיניה. ומנסיוני, נשים שהיה להן "עבר עשיר", ומצאו את האהבה שלהן, למדו להתחבר אליה, ורבות מהן הפכו להיות אפילו שמרניות למדי ומשפחתיות מאד. כך שאתה צריך לבדוק אם ואיך מפלס החשש שלך משפיע עליך, יותר מאשר למדוד אותה לפי עברה.