בעל חלש? התמודדות עם ביקורת חברתית

תאריך פנייה: 09.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
בעלי מתבייש בי כי אני שמנה
09.03.2012 • 10:16

שלום
בעלי מתבייש לצאת איתי לארועים שקשורים בעבודה שלו בגלל שאני שמנה.הטענה שלו שהוא יתן תחמושת לאנשים מהעבודה שלו לרכל עליו.אני שוקלת 117 קילו ( ברור לי שאפשר לרדת במשקל וזה גם מה שאני מנסה להתחיל לעשות בלי קשר לעניין)מישהו בעבודה שלו יודע מה עברתי כשהגעתי למשקל הזה? איזה טיפולים קשים עשיתי כדי להכנס להריון? ממשקל 65 קילו עליתי? ואז שהילדה שלי נולדה התחילו הבעיות איתה ההתפתחותיות? ואז איבחנו אותה כפידידי נוס? ובתקופה הזאת שאיבחנו אותה ככה אני חשבתי שאני מתה? ובאמת רציתי גם למות? מישהו יודע את זה? ואחרי תקופה אמרו שהאיבחון הוא טעות והילדה בסדר יש לה בעיית קשב וריכוז אבל כל זה לקח שנים ובינתיים שמנתי ושמנתי? מישהו בכלל מבין מהחברים שלו בעבודה מזה אכלנות כפייתית וכמה צריך לעבוד קשה כדי לשמור על יום אחד נקי? בגלל אנשים מהעבודה שלו אני צריכה לשבת בבית ולבכות כי אני מאוד נפגעת מיזה וזה לא שנה ראשונה שזה ככה אותם טיעונים שהוא עובד במקום קטן ואחרי זה ירכלו עליו חצי שנה?אני אוכלת על חשבון מישהו בכלל?פעם היה לי ידיד בזמן הנשואים ובעלי ידע עליו ולא היה איתו מגע או משהו ותמיד בעלי אמר לי קודם כל המשפחה שלנו הילדים אני ואת תזכרי את זה ואחרי שנים שהקשר עם ההוא נפסק כי כך אני החלטתי ואני באמת רק בשביל הבית רק בשביל הילדות שלי רק בשביל בעלי אז הוא בעצם סוטר את עצמו את צריכה להיות בשבילי ובשביל הבנות שלך אבל אני מתבייש וחושש שירכלו עלי בעבודה.רציתי לשאול מה דעתך על המצב הזה.וכן אני מאוד שוקלת המשך נשואים אחרי המקרה הזה שחזר על עצמו כבר כמה שנים וכל פעם התנצל וגם הפעם התנצל אבל ההתנצלות לא מתקבלת כי ברור לי שהוא לא מבין את חומרת הבעיה.שהבת הקטנה שלי בת ה4 תגיד לי אמא את באה איתנו? ואני אגיד לה לא כי אני שמנה? הבת הגדולה בת ה12 שתגיד שכל מה שאבא שלה לימד אותה ההתנהגות הזאת סוטרת את כל העקרונות שהוא הקנה לה?רציתי יעוץ מה דעתך.תודהנועה

ד"ר אורן חסון
הקושי להתמודד
11.03.2012 • 09:59

נועה יקרה,
בעלך לא חזק מספיק כדי להתמודד עם מה שאחרים חושבים. יתכן מאד שזה כלל לא קשור ליחס שלו אליך. את יודעת ומרגישה את הסיבות למצבך, והוא גם. יתכן מאד שהוא אפילו מבין ומקבל אותך, אבל מרגיש שמול עמיתיו לעבודה הוא צריך לתרץ ולהסביר, וזה מרגיש לו לא נוח, ואולי עוד יותר לא נוח להשאיר זאת ללא הסבר.ואת חוששת שהוא רואה אותך דרך העיניים של החברה, ועוד יותר את חוששת שהבת שלך רואה אותך דרך עיני החברה, בין אם זה בגלל בעלך ובין אם זה בשל החברים והחברות שלה - גם היא נכנסת לגיל שבו הביקורת החברתית מתחילה מאד להשפיע. זה לא קל גם לך, אבל לא תעזבי אותה גם אם זה כך, נכון?יתכן שתצטרכו עזרה מקצועית להתמודד עם כל זה. הן עם ביקורת החברה, והן עם החששות הפנימיים שלו ושלך, והן כדי לדעת איך להתמודד עם בעיות וקשיים שיתעוררו בילדים שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083