לחץ הורים על זוגיות
דלית
בעיה , לא ברור אם שלי או של בן זוגי
⌄
שלום,
אני נמצאת בזוגיות כבר כמעט שנתיים, אני ובן זוגי עברנו לגור יחד לפני חודשיים , זאת למרות שאני מגיעה מבית מסורתי , היה לו חשוב "לבחון" איך יהיה לגור יחד לפני שמחליטים להתחתן אז החלטתי שאני כן מעניקה לו את הניסיון הזה שהוא רצה.כעת שאנו גרים יחד , המצב מעולה יותר מתמיד וההורים שלי מאוד כועסים על כל המצב שכן הם לא רצו שנעבור לגור יחד אני ממתינה להצעת הנישואין שלו, כפי שהבטיח שאם המצב יהיה טוב הוא ירגיש בנוח להציע אך הדבר לא קורה וההורים מתעקשים שאני אחזור הבייתה ומאמללים את חייי כאשר הוא יודע זאת .אז אם כל זאת , כאשר הוא אומר לי שוב ושוב שהוא אוהב אותי ואני האחת עבורו מדוע הוא אינו מציע? להציב לו אולטימטום? או לחכות למלחמת עולם שלישית בבית של ההורים שלי?.... מיואשת
ד"ר אורן חסון
בעיה מול ההורים
⌄
דלית יקרה,
לא קל להתנתק מהביקורת ומההשגחה של ההורים, אבל כרגע הם לא נותנים לך את הצ'אנס לבחון את העולם ואת הזוגיות בדרכך שלך, ולפי מה שאת מאמינה בו. הלחץ הזה לא בריא לשניכם. נסי לנטרל אותו ככל שאת יכולה. זה חשוב יותר מאשר הדחיפות של הצעת הנישואים. יתכן גם ש"הוא לא מרגיש בנוח" בגלל הלחץ של הורייך. ואחרי הכל, אם וכאשר תגיע הצעת נישואים, ואם וכאשר תהיי נשואה לו, הם יאהבו אותו הכי בעולם. ואם לא, ממילא תצטרכי להתרחק מהם, או לפחות לשים גבולות לקשר איתם, כדי שלא יפריעו לך לבנות את חייך. פעלי לפי שיקול דעתך, ולא לפי שיקול דעתם.לגבי השאלה כלפיו, מדוע הוא לא מציע, ראי תשובתי לתרזה, שלוש תשובות למטה.