עבודה מהבית וקשרים חברתיים

תאריך פנייה: 10.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שאלה
איך להתגבר על הבדידות
10.07.2006 • 12:20

שלום,
אני נשואה שנתיים ועובדת מהבית בערך מאותה תקופה. במהלך תקופה זו, מתוך 4-5 חברות שהיו לי מהבית ומהעבודה (3 מתוכן חברות ממש טובות) נותרתי עם חברה אחת ויחידה טובה, שקשובה לשמוע את כל מה שיש לי לומר לה. החברות מהעבודה התרחקו (כבר אין כל כך נושאים משותפים) והחברות מבית - אחת אני התרחקתי, והשניה, שהייתה חברה מאוד קרובה מילדות, התחילה לזייף בלהתקשר ואחרי חצי שנה של "חיזורים" הפסקתי להתקשר ומאז אנחנו לא בקשר כבר שנה. עם חברה אחרת אני מנסה לחזק את הקשר, אבל זה הולך נורא לאט.גם עם בעלי לא יוצא לי כל כך לדבר - ביום העבודה הוא לא מתקשר, וכשאני מתקשרת בד"כ אנו מחליפים רק 2-3 מילים כי הוא נורא עסוק ובישיבות כל הזמן. כשהוא בא הביתה ב-20:00, לוקח לו המון זמן טלוויזיה עד שהוא נרגע ורוצה לדבר איתי, וגם אז הוא לא מעוניין לשמוע על איך היה היום שלי. הוא אומר לי שזה מכניס אותו למוד של עבודה ואין לו כוח לשמוע על זה. אבל לי אין בעיה לשמוע על עבודתו, למרות שזה כבר מעצבן אותי למה הוא לא יכול להקדיש זמן עבורי. בנוסף, אם הוא כבר שומע על העבודה, הוא ישר מתחיל לייעץ, במקום סתם להקשיב, וכל שיחה כזו נגמרת ביוזמתי, כשאני מרגישה שהוא מלחיץ אותי ובמקום לתת לי לפרוק הוא ישר מכניס אותי ל-מה את עוד צריכה לעשות כדי לשווק. אני יודעת שהוא מנסה לעזור, אבל התוצאה היא שאני לא מספרת לו כלום, ובכלל מכל זה, יוצא שאני מרגישה נורא לבד.מה עושים כדי לפתור את הבדידות?

ד"ר אורן חסון
שלושה מרכיבים פשוטים להקשבה טובה
11.07.2006 • 19:33

שאלה יקרה,
הצרה של עבודה מהבית היא שעושים אותה בבית, ורואים פחות אנשים. אני חושש שאם את רוצה לראות יותר אנשים, תצטרכי לצאת מהבית. בין אם על-ידי פחות עבודה מהבית, או להכריח את עצמך לצאת מיד אחרי העבודה ועד שבן זוגך מגיע. זה יכול להיות כושר, זה יכול להיות לקחת חברות לבלות (סרטים או דברים אחרים) או ללכת לחוגים. להזמין חברות הביתה זה טוב, אבל זה לא מספיק כדי לשמור על קשרים. הרבה יותר קל לחברות, לפעמים, להזמין אותך אליהן. אז נסי לשוב לקשרים ישנים דרך טיפוח נכון יותר שלהם. בלי טיפוח זה לא יעבוד.ובאשר לבן הזוג שלך, נסי ללמד אותו להקשיב מבלי לייעץ. מה שקורה ביניכם בעניין הזה מאד טיפוסי: הוא מנסה להציל אותך על-ידי כך שהוא אומר לך מה את צריכה לעשות, בעינייך, ה"מה את צריכה לעשות" נתפס כביקורת, כי זה בדרך כלל לא משהו שלא חשבת עליו קודם, ואת מתנתקת. וכל מה שאת רוצה שהוא יידע לעשות, זה להקשיב ולהיות אמפתי. כמה קל וכמה קשה. נסי להסביר לו את זה במילים האלה. שנדרש ממנו להקשיב, ולא לפתור לך את הבעיות. את רוצה מילה טובה על מה שכן עשית טוב, הקשבה לקשיים, כדי שיבין מה באמת את עוברת כשעבר עליך יום לא קל, ועצה - כשתבקשי. שלושה מרכיבים פשוטים. תני לו אותם על דף, שישים בכיס ויעבור על זה מדי פעם, או על מסך המחשב, שיעלה בכל פעם שהוא פותח אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083