משבר לאחר לידה: מה לעשות?
שירן
בעיות בזוגיות
⌄
שלום
שמי שירן ילדתי לפניי חצי שנה.לפניי הלידה בעלי היה כל חיי האהבה אליו הייתה ענקית הייתי ממש הטורפת עליו.מאז הלידה במקום להיות איתי ולעזור הוא כל הזמן ביקר את הטיפול שלי בילד לא התחשב בהיותי אם חדשה דרש את ניקיונות הבית כרגיל כאילו לא נתן לי להתאקלם ופתאום החליט ללמד אותי לעשות הכל לבד גם לגדל גם קניות הכל הכל בלעדיו.השבוע התווכחנו והוא אמר לי אני לא אמור ללכת איתך לבדיקות של הילד וכו אני בעלך כדיי לחיות איתך....מאז הלידה פיתחתי אליו שנאה שבחיים לא חשבתי שאני מסוגלת,כל כך כואב לי שהאהבה נעלמה אני רוב הזמן מסתכלת על בחורים ברחוב.אנחנו לא מקיימים יחסים ובכלל ישנים בנפרד.איך אני מצילה את הזוגיות?אפשר בכלל אחריי כל מה שכתבתי?
ד"ר אורן חסון
כל עוד אתם זוכרים היטה מה היה קודם
⌄
שירן יקרה,
זוגות רבים נקלעים למשבר לאחר הלידה, בשל הלחץ הגדול הנוסף עליהם. ומשום שלא הכינו את עצמם לחלוקת התפקידים, ומשום שהם חושבים על תקדימים שייקבעו לעתיד, ופוחדים שמה שעושים עכשיו יהיה לנצח.התוצאה היא גם שבני הזוג פוחדים להראות אמפתיה זה כלפי זה, כי להבנה של הצד השני שיש השלכה על מעשים של השתתפות והקלה על הצד השני. ייתכן שזה מה שקרה לכם, מה שהוליך למריבות, ולחוסר אמון, ולאיבוד הקירבה והאינטימיות. כדור שלג שהולך וגדל.בתשובה לשאלתך: אפשר. כנראה. רק חצי שנה עברה, ואולי לא מאוחר מדי. אני מניח שהדברים מורכבים, ושכל אחד מכם כבר טעון, אבל כל עוד אתם זוכרים היטב את מה שהיה קודם, בקשו עזרה מקצועית (יעוץ זוגי), ויפה שעה אחת קודם.