יחסים כוחניים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה בר-לב
אובדת עצות
11.08.2013 • 13:51

היי ד"ר יש לי בעיה שאני כבר המון זמן מנסה לפתור אותה אך לא מצליחה להגיע לאיזון בזוגיות שלי.אני בת 20 בצבא עם בן זוג בן 22 משוחרר מהצבא אנחנו בקשר כבר שנתיים במהלך הקשר ידענו הרבה מאוד עליות וירידות כמו בכל קשר אולם בזמן האחרון הריבים רק מתחזקים ואין כמעט שבוע שאנחנו לא רבים.חשוב לציין שבשנה הראשונה הקשר שלנו היה מקסים ולא היו ריבים הייתה רק שלווה ורומנטיקה יפה אולם בן הזוג שלי הוא לא גבר כל כך קל הוא בחור מאוד ביקורתי ובוא נגיד שאם לדוגמא לא עשיתי גבות אז הוא יגיד לי בפנים את זה כשהוא הכיר אותי הייתי בחורה רזה אולם במהלך הקשר התחלתי להשמין ועליתי כ10 קילו אולם אני מבינה את זה שזה מפריע לו מאוד ואני באמת מנסה לשנות את זה אבל הוא מאוד פוגע בי בדרך שבה הוא מעיר הערות לדגומא :נגיד ואני רעבה ובאלי לי משהו קטן הוא מסוגל להגיד למה את צריכה את זה תראי איך את נראית זה מאוד פוגע בי ואני לא יודעת כיצד להסביר לו עוד שלא ידבר ככה ויתייחס אליי בכבוד בנוסף לכך קיימת בעיה נוספת כמעט בכל ריב שלי ושלו ישר הוא מזכיר את זה שאנחנו צריכים להיפרד ולקחת הפסקה הוא טוען שאני חונקת אותו ולא נותנת לו אוויר מכיוון שהוא רוצה לצאת עם חברים פעם בשבוע ואני קשה לי המחשב שחבר שלי יוצר למסיבות עם חברים וידידות ואולם הוא לא מצליח להבין אותי ולכן דורש בתוקף לצאת עם חברים לבד הוא לא אוהב שאני הולכת איתו למסיבות מכיוון שהוא טוען שכשהוא נמצא איתי במסיבה הוא מרגיש שהוא צריך לשמור עליי ולכן הוא לא מצליח להנות מהמסיבה עצמה ולכן הוא אוהב ללכת לבד למסיבות ודורש לעשות זאת פעם בשבוע .במהלך כל הריבים שלנו ישר הוא זה שאומר שאנחנו לא מתאימים ואנחנו צריכים להיפרד לעת עתה ולהבין מה כל אחד רוצה מעצמו לעיתים קרובות יצא שכפיתי עליו להישאר ולא יכולתי לקום וללכת והייתי מאוד אובססיבית אליו זאת מהסיבה שאמי נפטרה כשהייתי בת 12 ומאז יש לי חרדת נטישה זאת גם אחת הסיבות שמאוד מאוד קשה לי לשחרר אותו ואני תמיד רוצה אותו בקרבתי וכשהוא יוצא אני מאוד מפחדת שיבגוד בי למרות שהוא לא נותן לי שום סיבה לחשוש והוא בחור אמין מאוד יש לי את החרדה הזאת שפתאום הוא ימצא משהו טוב יותר בחוץ.מאוד קשה לי עם זה שהוא לא נלחם עליי אף פעם ותמיד כשקשה לו הוא ישר מדבר על פרידה אבל כל פעם שאני אוזרת אומץ ובאמת הולכת הוא מתקשר אליי אחרי שעתיים ואומר לי כמה קשה לו וכמה שאני חסרה לו ושהוא עשה טעות מצד אחד זה מאוד מחמיא לי כי אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל מצד שני קשה לי עם זה שהוא כל הזמן מוכן לוותר עליי כי הוא מעדיף את החברים שלו ואת ההנאות הקטנות שלו קשה לי מאוד עם הריבים במיוחד עכשיו כשהוא התחיל ללמוד לתואר אני רואה אותו רק בסופי שבוע ואולי פעם אחת באמצע השבוע ומידי פעם בוא נגיד פעם בשלושה שבועות הוא פתאום בסוף שבוע רוצה לבלות עם חברים בטענה שהוא חייב להתפרק ולא יכול לעשות את זה איתי אז הוא בעצם מוותר על הזמן שלנו ביחד בשביל החברים שלו קשה לי עם זה מאוד אני מאוד אוהבת אותו ומאמינה בקשר שלנו וחושבת שיש לנו עתיד מה כדאי לעשות האם זה נכון לשחרר אותו ולתת לו אוויר ולוותר קצת על הרצונות שלי או האם לא לוותר כי אני יודעת שהוא לא ישתנה ואני גם לא מנסה לשנות אותו אבל מציק לי שהוא כן מנסה לשנות אותי אם זה במשקל ואם זה בטיפוח עצמי מה עליי לעשות איך עליי להתמודד עם בן שתמיד שקשה לו עם כל דבר בחיים הוא מנסה לברוח כיצד עליי להתמודד מה עליי לעשות עם בן אדם ביקורתי ופוגע אני באמת אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות מצד אחד טוב לנו ביחד אבל מצד שני קשה לי ההרגשה שהוא איתי בכוח כי הוא מפחד לאבד אותי מה דעתך ד"ר אנא עזור לי!!!

ד"ר אורן חסון
קשר לא יציב
13.08.2013 • 16:54

דנה יקרה,
החיים שלך לא פשוטים, מה עוד שהחבר שלך עוד לא רואה את עצמו כבעל משפחה, אלא כצעיר בן 22 שרוצה עדיין לבלות בחברת בנים. יש גברים שחברת בנים עושה להם את זה, ויש כאלה שלא.יותר מזה, הבחור מערער אותך בכלי הנשק המשמעותי שביותר שהוא יכול לגייס נגדך, וזה איום הפרידה. יתכן שבאמת פחות איכפת לו להיפרד ממך מאשר לך, והוא משתמש בזה כדי להשיג את מה שהוא רוצה ממך. לפי דברייך את, אולי לא פחות ממנו ואולי יותר, נמצאת איתו "בכוח" כי את מפחדת לאבד אותו. זה סוג היחסים ביניכם, שזהו סוג יחסים כוחני, שאינו מכבד ולא טוב. אני מציע שתלכי לטיפול פרטני. אם את לא יכולה לממן זאת באופן פרטי, לכי לפסיכולוג או לפסיכיאטר של קופת חולים, וקבעי לפחות כמה פגישות כדי לקבל כיוון להמשך דרכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083