סקס עם השנים: טיפים לשיפור
מרכז
מאבק כוחות ביחסי המין
⌄
שלום
קראתי את תשובתך ד"ר אורן. באמת תודה.לא ניראה לי שבעלי יסכים לבוא איתי לטיפול זוגי, היות ומבחינתו "הסיפור" הקייםשהעליתי כבעייה מבחינתו כלל לא קיים.הוא לא יכול להיפתח אלי בשיחה מלב אל לב, היות והוא מופנם.אני ידעתי תמיד שהוא מופנם והתקשורת בינינו לא מי יודע מה, אבל וויתרתי והתעלמתי מכך היות ואני אוהבת אותו 30 שנה כאילו היום הכרתי אותו, יותר נכון , אולי זה יישמע מוזר אני מאוהבת בו כמו ביום הראשון. אני מוכנה תמיד לוותר, לתת, לאהוב, לפנק אותו רק בשביל חיוך אחד קטן, או סקס, או מילה טובה או להיות בקירבתו בבית מלון בים המלח שהוא לוקח אותי פעם בשנה. יחסים מאוד מוזרים לדעתי כי האהבה הגדולה באה ממני תמיד יותר והרבה יותר. וחסר לי התשומת לב שכל אישה רוצה מבן זוגה, חסרה לי האינטימיות של פעם. של ה-10 שנים הראשונות שהייתי באמת מאושרת.לא יודעת. בכל מקרה, הוא לא יסכים ללכת לייעוץ, ומבחינתו ה"סיפור" שסיפרתי פה הוא פרי המצאתי בלבד ותו לא.אם תוכל לתת לי עיצה אחרת אשמח מאוד.ואם לא, אז אני אבין . ואנסה לפתור זאת בדרכים אחרות. למרות שאני לא יודעת בדיוק איך לעשות זאת???? אני באמת מתוסכלת.בכל אופן, תודה לך, ושוב אשמח לקבל תשובה קצת שונה.תודה. מרכז.
ד"ר אורן חסון
סקס עם השנים
⌄
מרכז יקרה,
קשה לי לתת לך תשובות ממוקדות, כי השאלה שלך היא מאד כללית, ולצורך תשובה טובה יותר צריך לדעת הרבה יותר פרטים. ובהחלט יכול להיות שלסקסולוג תהיינה תשובות טובות יותר. נסי לפנות לפורום סקסולוגיה-נשים. בסופו של דבר, סביר להניח שלא תוכלי לצפות למה שהיה לכם בעשר שנים הראשונות, אבל לשיפור המצב הנוכחי יכול להיות שכן אפשר להגיע. להערכתי, יצירת אוירה מתאימה, בעיקר מחוץ לבית, כמו נופש, בתי מלון או צימרים, עם הרגיעה הנדרשת, ואוירה שלא תלחיץ אותו, שלא ירגיש שהוא "מחוייב" לסקס, יכולה לגרום לרענון המצברים ולשיפור המצב. אפשר ליצור זאת גם בבית, לפעמים, רק יותר קשה. ושוב, כאן את תצטרכי להיות יצירתית ביצירת האוירה המתאימה, ובעדינות שלא להלחיץ אותו. ובסך הכל, אני מסכים שהמצב הזה לא מוצלח, שבו המיניות של נשים, לעתים קרובות, גדלה עם השנים, ואילו זו של הגברים יורדת. אבל בגדול זה מצב טבעי ונורמלי, ובפרטים – יש ללמוד איך ליצור ואיך לשמור אינטימיות גם בזוג שחי ביחד שנים רבות.